Cercis canadensis 'The Rising Sun'®

Exposant: Stolwijk & Zn., Joh.
Doelgroep: tuincentra en de particuliere tuin
Omschrijving:

Prachtige plant gevonden in Amerika in zaailing planten. Deze Judasboom wordt ca. 3-5 meter hoog en houdt van een plaats in de volle zon. Geurende roze-rode bloemen in april-mei, rijkbloeiend. Het bijzondere aan deze plant is zijn gelezachtgroene blad met roze-rode nieuwe bladscheuten! Het blad verband niet in de zomer. Blad heeft een zeer mooie herfstkleur. De plant is volkomen winterhard en vanaf dit jaar is er genoeg aanbod.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

FleuraTerrazza Concept

Exposant: Starre BV, Van der
Doelgroep: Balkon- en terrasbezitters
Omschrijving:

Nieuw concept visueel aantrekkelijke klimplanten. Met het FleuraTerrazza® concept wordt ingespeeld op de trend van Outdoor Living. Voor het FleuraTerrazza® concept worden klimplanten in alle soorten en maten als basis gebruikt. Deze zijn voor zowel op de tafel, als op de grond en naast de voordeur neer te zetten. Door de zorgvuldige keuze van het assortiment kunnen we wekenlang terrasplezier garanderen! FleuraTerrazza® wordt in drie maten aangeboden: FleuraTerrazza® Magnifico (12 liter pot 100 cm hoog, plant Ø ca. 40 cm), FleuraTerrazza® Grandioso (5,25 liter pot 110 cm hoog, plant Ø ca. 30 cm) en FleuraTerrazza® Fantastico (3 liter pot 75 cm hoog, plant Ø ca. 20 cm).


Categorie: Concepts

Forever& Ever Hibiscus®

Exposant: Roos, Boomkwekerij
Doelgroep: Consumenten
Omschrijving:

"Forever& Ever Hibiscus® heeft de speciaal geselecteerde soorten Hibiscus syriacus uit de Chiffon® serie gekozen die hun meerwaarde laten zien in winterhardheid, grote gevulde bloemen en een langere bloei periode ten opzichte van 'gewone' soorten Hibiscus.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

Chrysanthemum Let's Dance Collection

Exposant: Jong Plant B.V., De
Doelgroep: Cadeau-markt
Omschrijving:

Geluk is de symboliek van deze geplozen potchrysant. De grote bloemen zijn met veel liefde en inzet door de teler verzorgd en zijn uniek in vorm en kleur. De Chrysanthemum Let’s Dance Collection is zoals elke dansvorm uniek. De collectie bestaat uit elf verschillende variëteiten die verbonden worden met een eenduidige uitstraling, in pot en etiket. Elk soort heeft zijn eigen onderscheidende grootte, vorm en bloemkleur


Categorie: Concepts

Just Add Water - Waterplanten

Exposant: VELDE WATERPLANTEN BV,VAN DER
Doelgroep: Supermarkten, Tuincentra, DIY zaken
Omschrijving:

Nieuw concept Waterplanten, Just add water. Iedereen ziet wel eens de verkooptafels in een tuincentrum of winkel vol met waterplanten die eigenlijk niet meer te verkopen zijn! Gemis aan tijd of knowhow op de verkoopvloer. Geen water en geknoei meer op de verkoop vloer. Geen onderhoud van steeds maar slechter wordende planten. Vijverplanten: Diy, droog verpakt in een handige meeneem verpakking. De consument hoeft thuis alleen maar de planten in het water te zetten. Voordelen: Door de speciale verpakking methode is geen onderhoud vereist. Uniforme presentatie, geen visueel niet attractieve planten of verschil in kwaliteit. Schoon en eenvoudig mee te nemen of te versturen. Optimale transport belading. Te leveren op pallets, karren of in dozen. Goedkope na leveringen mogelijk. Kleine bestel eenheden. Het assortiment bestaat uit: Grootbloemige en dwergwaterlelies, lotus, oever, moeras, zuurstof, drijf en vleesetende planten in bekers voorzien van consumenteninformatie. Minivijvers: verschillende kleuren voor op het terras of balkon. Complete d.i.y vijvermanden met inhoud.


Categorie: Concepts

EveryDaylily (tm)

Exposant: CNB New Plants
Doelgroep: Retail-Consument
Omschrijving:

EveryDaylily is een merk waaronder doorbloeiende Hemerocallissen in de markt worden gezet. Voor de persprijs worden 5 verschillende soorten ingezonden, te weten EveryDaylily Punch Yellow, EveryDaylily Rose, EveryDaylily Cream, EveryDaylily Pink Cream, EveryDaylily Red Rib.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

MixMasters®

Exposant: Florensis
Doelgroep: Retail / Eindconsument
Omschrijving:

MixMasters®, Het retail ready concept! De ideale invulling van het Convenience programma op de winkelvloer! - Eenvoudige keuze uit kant-en-klare mixen met een uniforme bloei en groei. - Jaarrond assortiment in MixMasters® beschikbaar - Ideaal voor patio potten en hangpotten - Uitstekende tuinprestatie - Past bij de trend van consumenten die naar kant-en-klare oplossingen vragen - Fantastische kleurrijke presentatie op de winkelvloer Aantrekkelijk en oogstrelend POS materiaal helpt u bij de presentatie van uw producten en stimuleert de afzet. Bovendien versterkt het de herkenning en overtuiging bij de consument om terug te komen voor meer. U kunt kiezen voor een vrolijke MixMasters pot (12 of 13 cm) of een aantrekkelijk label bij uw product. Met de MixMasters van Florensis kunt u gedurende het hele jaar mixen verkopen via hetzelfde concept. Met een MixMasters display in de winkel maakt u het voor de consument gemakkelijk en herkenbaar!


Categorie: Concepts

Amelanchier alnifolia 'Northline'

Exposant: Stolwijk & Zn., Joh.
Doelgroep: tuincentra, de particuliere tuin en opplanten voor fruitgaarden
Omschrijving:

Saskatoonbes (Amelanchier alnifolia 'Northline') is inheems in Noord-Amerika. In het wild groeien ze van Alaska tot Maine. Dit soort 'Northline' is door veredeling te vermeerderen en zeer productief, veel eetbare vruchten in juli. Saskatoon bessen of krenten lijken erg op bosbessen, hoewel ze meer nauw verbonden zijn met de appel familie. Velen zouden de smaak van Saskatoon beschrijven als een zoete, nootachtige amandel smaak. Ze zijn ook rijk aan vezels, eiwitten en antioxidanten. Bessen rijpen in eind juni of begin juli. Ze zijn in te vriezen. Ze groeien in vele omstandigheden, van zeeniveau tot bergtoppen en zijn minder kieskeurig over de bodem omstandigheden dan bosbessen. Net als hun appel neven, blijven Saskatoons rijpen nadat ze zijn geplukt. Volledige rijpe bessen zijn zoeter en hebben een vollere fruitsmaak, maar zijn zachter en kwetsbaarder. Saskatoon struiken zijn bladverliezende struiken of kleine boom die de 5 meter kan bereiken. De volwassen struiken bloeien elk voorjaar met witte bloemen.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

Magical Colours your Home

Exposant: Kolster bv
Doelgroep: Tuincentrum / Bloemist / Online
Omschrijving:

Deze kamerhortensia is met recht een revolutie op hortensia gebied te noemen. Waarom? De opbouw van de plant is stevig en compact. Voel de bloemen maar eens! Bovendien blinkt deze topper uit in zijn houdbaarheid. Net als de andere soorten binnen de Magical-serie, heeft de Revolution van kleur veranderende bloemen. U koopt de plant met roze of blauwe bollen, en binnen een aantal maanden kleuren de bloemen door naar een prachtig dieprode kleur. Met de juiste verzorging geniet u zeker 150 dagen van deze bloeirijke Magical hortensia. Die wil iedereen toch in huis hebben! Kenmerken Kleurt van lichtroze of lichtblauw naar donker rood Mooi compacte plantopbouw Veel kleine bloemen per plant Uitzonderlijke kwaliteit, blijft 150 dagen mooi Beschikbaar in herkenbare 10.5, 12 en 14 cm pot www.magicalcoloursyourhome.com


Categorie: Concepts

Forever&Ever onderhouds- en verzorgingsapp

Exposant: Forever&Ever®
Doelgroep: Zowel consument als retail
Omschrijving:

Door de eindgebruiker proactief te voorzien van verzorgingstips voor onze selectie tuinplanten kunnen zij langer en onbezorgd genieten van het tuinplezier dat Forever&Ever hen brengt. Naast de meer traditionele wijze via een website in meerdere talen heeft Forever&Ever nu ook een onderhouds- en verzorgingsapp geschikt voor Android en Apple. De App geeft naast onderhoudstips ook informatie over bv. het correct toedienen van organische meststof in het najaar. Een mogelijk herhaalbezoek van de consument aan het tuincentrum. De app is interactief en biedt de kans om consumenten pro-actief te informeren en zo hun loyaliteit te stimuleren. De app past in het totaalpakket aan Forever&Ever marketing en communicatie waar tuincentra gebruik van kunnen maken om de collectie onder de aandacht te brengen bij de consument. Dit zowel online als offline.


Categorie: Concepts

Ilex crenata Luxus® Globe ('Annys5'PBR)

Exposant: Plantipp BV
Doelgroep: Consumenten en gemeenten die een goede en sterke vervanger voor de Buxus zoeken
Omschrijving:

Eén plus één is drie! De nieuwe LUXUS® serie is een optelsom van de beste eigenschappen van Buxus en Ilex. Een imponerende combinatie van uitstraling, kracht en gemak. Ilex crenata LUXUS® Globe is een prachtige verschijning met zijn compacte, bolle vorm. De plant wordt 60 cm hoog en 50 cm breed. Net als buxus is het blad donkergroen, glanzend en plat. Ilex crenata LUXUS® Globe is sterk. De heester is ongevoelig voor ziektes en winterhard tot -22° Celsius. Het blad behoudt zijn groene kleur gedurende het jaar, in tegenstelling tot sommige andere Ilex-soorten. Ilex crenata LUXUS® Globe is zeer makkelijk in het onderhoud. Deze heester behoeft minder snoeibeurten dan andere Ilexsoorten. Het is een mannelijke plant, dus je hebt geen last van giftige bessen. Ilex crenata LUXUS® Globe is uitstekend te gebruiken voor stedelijk groen en massabeplanting. Ook zeer geschikt als solitair op balkon of terras, in borders en als lage haag of vormstruik. Plaats LUXUS® Globe in goed doorlatende en vruchtbare grond, leem, zanderige grond of veengrond. Hij verdraagt zowel (half-)schaduw als zon.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

X Wish

Exposant: Amigo Plant BV
Doelgroep: Vakhandel
Omschrijving:

Na ons hitconcept de Glowing Star in the Dark®  presenteren wij vol trots ons nieuwe kerstconcept de ‘X-WISH® hier op het Plantarium. De X-Wish is een kerst gekleurde Echeveria Miranda in een tafelmodel kerstbal, verkrijgbaar in 3 verschillende kerstkleuren. Het is niet alleen een aanwinst voor uw eigen kerstdecoratie, maar door de speciale kado verpakking ook als ideaal presentje!


Categorie: Concepts

Topheesters®

Exposant: Plantipp BV
Doelgroep: Consument en hovenier
Omschrijving: Topheesters® is hét kwaliteitslabel voor heesters. De heesters zijn maar liefst 8 jaar uitvoerig getest op aspecten als winterhardheid, langdurig tuinplezier, aantrekkelijkheid en bijzondere sierwaarde. Topheesters® zijn goed herkenbaar en bieden gemak aan zowel consument als hovenier bij de keuze voor een mooi en duurzaam product.
Categorie: Concepts

Diervilla splendens 'Diva'

Exposant: Vliet New Plants, Van
Doelgroep: Tuin en Terrasplanten, tuincentra, DIY
Omschrijving:

Het blad van Diervilla splendens 'Diva' is het hele seizoen mooi rood, dus niet alleen in de herfst. Voordat het blad in de herfst afvalt neemt de kleurintensiteit toe. Van juni tot augustus bloeit 'Diva' met helder gele bloemen aan de uitlopers. Dit vormt een indrukwekkend contrast met het donkerrode blad. Net als de andere Diervilla soorten is 'Diva' ook volledig winterhard en daarom ook geschikt voor gebruik in de Skandinavische landen. 'Diva' kan solitair of in groepen worden geplant.ant.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten

Dsiporum cantoniense Moonlight

Exposant: Vliet New Plants, Van
Doelgroep: Tuin en Terrasplanten, tuincentra, DIY
Omschrijving:

Disporum cantoniense 'Moonlight' is een nieuwe cultivar die zijn naam te danken heeft aan zijn verfrissende blad. 'Moonlight' is een vaste plant met een compacte groeivorm en unieke zilverachtige wit en groen geschakeerde bladeren die in de herfst verkleuren naar paars-roze tinten. In het voorjaar vormt de plant sierlijke gebogen stengels, gevolgd door clusters van kleine bloemen vanaf de late lente tot de zomer. 'Moonlight' voegt een sierlijk en verhelderend effect toe aan iedere schaduwtuin. Bij zware vorst kan de plant tot de grond toe verdwijnen maar zal in het voorjaar gewoon weer opkomen. Onder -15°C dient wel enige bescherming aangebracht te worden. 'Moonlight' kan in de schaduw maar doet het ook prima in de halfschaduw tot geregeld zon. Hij kan een hoogte bereiken tussen de 40 en 60cm en kan in de meeste grondsoorten zijn weg wel vinden. 'Moonlight' staat ook mooi in pot op balkon of terras en is uitermate geschikt om een donkere tuin weer op te frissen.


Categorie: Tuin-, balkon- en terrasplanten