Vliegende start najaarshandel op Kwekersplein Plantarium

15-03-2017

Bundeling van aanbod vergroot verkoopkansen

De stichting Beurshal en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij bundelen krachten om het nieuwe kwekersplein op Plantarium 2017 tot een succes te maken. De Stichting Beurshal met ‘Varb’ en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij met ‘Plantarium’ hebben beiden als missie de handel te bevorderen in sierteeltproducten. Het partnership versterkt de organisaties in het realiseren van deze missie.

“Met het nieuwe kwekersplein faciliteert Plantarium kwekers om hun najaarsaanbod fysiek te tonen. De samenwerking met Varb maakt het mogelijk om dit aanbod ook digitaal te presenteren. Zo bieden we de kwekers een prachtig podium om hun product te laten zien. Daarnaast kan iedereen op de beurs in Varb bekijken welke producten beschikbaar zijn en direct in gesprek gaan met de betreffende kweker van dat product. Mooier en sneller kun je het niet hebben”, aldus Linda Hoogendoorn – Veelenturf, directeur Stichting Beurshal.

De handel in de boomkwekerijsector wordt steeds transparanter, sneller en internationaler. Het wordt steeds belangrijker én interessanter voor de kweker om via verschillende kanalen te worden gevonden. Afnemers/kopers zoeken via Varb, handelsbeurzen, vakbladen en in toenemende mate via internet naar geschikte leveranciers. Op het kwekersplein komt aanbod en vraag samen en kan er snel worden geschakeld.

Najaarshandel
De verwachting is dat het nieuwe kwekersplein op Plantarium 2017 gaat zorgen voor een vliegende start van de najaarshandel. Het kwekersplein is gesitueerd in de Greenparkhal en biedt de kweker de mogelijkheid gedurende de eerste drie vakdagen van Plantarium op eenvoudige wijze hun product te tonen aan de bezoekers. De Greenporthal kent een rechtstreekse verbinding met de hoofdhal van Plantarium én met GROEN-Direkt Boskoop. Op een centraal punt op het kwekersplein kunnen beursbezoekers in Varb digitaal zoeken naar de producten. Een impressie van het kwekersplein is te vinden op www.plantarium.nl/beurs/plattegrond/.

Totaalbeeld
Om een totaalbeeld van het aanbod te geven worden de boomkwekerij Greenports en andere organisaties in Zundert, Opheusden en Venlo uitgenodigd om ook partner te worden van dit initiatief. Op deze manier kan een nationaal najaarsaanbod worden getoond aan het internationale vakpubliek op Plantarium. Greenport Boskoop heeft zich inmiddels al aangesloten als partner.

Deel deze pagina: