Plantarium rijgt een groene ketting

14-03-2014

Vorig jaar pakte Plantarium al uit met verrassende plantencombinaties in de seizoentuin centraal op de beurs én de pot-plantcombinaties in het Plantarium Tuin Theater. Dit jaar rijgt de organisatie aan die groene ketting nog een paar interessante parels: van techniek, van boomkwekerij-producten en van bloemsierkunst.

Parels
De toegang tot de beurs wordt gevormd door de demostraat met ruimte voor techniekdemonstraties. De techniekexposanten krijgen hier de gelegenheid om hun nieuwste technische ontwikkelingen te demonstreren. Vervolgens ademt de entree naar Plantarium boomkwekerij uit. De groene exposanten worden in de gelegenheid gesteld om hun product hier al te presenteren aan het publiek. Binnenkomen op Plantarium wordt zo een feest te midden van arrangementen met onder andere snijheesterproducten in een bloemen- en plantenshop presentatie. De centrale as van de beurs bestaat uit voorbeelden van plantencombinaties en mondt uit in de conceptstore, een ideale winkelomgeving vol inspiratie. Tot slot hangt aan de groene ketting de meest bijzondere parel van Plantarium: de nieuwighedenpresentatie.

Vernieuwingen
Achter de schermen werkt Plantarium met partners aan veel vernieuwingen. Een nieuwe website is in de maak en men onderzoekt de mogelijkheden voor aansluiting met de VARB om het totale aanbod van de exposanten te ontsluiten. Beursdeelname wordt hierdoor nog interessanter omdat het aanbod maanden na de beurs nog toegankelijk blijft. Met dit pakket aan instrumenten rekent het bestuur van de Stichting Vakbeurs op een toename van exposanten én bezoekers. “Wij hebben ons uitdrukkelijk ten doel gesteld méér (vak)bezoekers én tevreden exposanten”, aldus de voorzitter Jan Willem Griep.

Plantarium is met 17.000 bezoekers en 300 exposanten de grootste boomkwekerijvakbeurs in Nederland. Inmiddels is de beursvloer voor 70% volgeboekt. Door het verplaatsen van algemene ruimte naar een aangrenzende hal is in de hoofdhal extra ruimte gecreëerd voor exposanten. Opgave is mogelijk via www.plantarium.nl/exposant. Plantarium 2014 wordt gehouden van 27 - 30 augustus 2014 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. 

Deel deze pagina: