Plantarium en GROEN-Direkt versterken totaalbeeld voor kwekers

16-03-2020

In het kader van voortzetting van de goede samenwerking plaatsen Plantarium en GROEN-Direkt alle kwekers aaneengesloten op de beursvloer, waardoor de bezoekers het totaalbeeld van diversiteit en kwaliteit sterker op hun netvlies krijgen. De indeling van de locatie met centrale ingang en entreehal maakt een tweedeling noodzakelijk, waardoor het Plantarium-gedeelte 3 dagen en GROEN-Direkt gedeelte 2 dagen bezocht kan worden.

De kern van beide beurzen in Boskoop is eerst en vooral het kwekersveld, het zorgt internationaal voor de unieke positie van Groene Kraamkamer van Europa. Kwaliteit en vooral diversiteit van het rijke productaanbod ervaart de bezoeker optimaal als er sprake is van totaaloverzicht. Om die reden zorgen Plantarium en GROEN-Direkt voor een aaneengesloten presentatie van kwekers, centraal op beide beurzen.

Een ideaal Kwekersplein zou zonder scheidingswanden of barrières middenin beide beurzen staan, maar het huidige beursgebouw en verdeelde deelnemersveld laten dat niet toe. In die zin is dan ook geen sprake van één Kwekersplein, er is binnen de gegeven kaders wel gezocht naar optimalisatie van de beursindeling.

Kwekers kiezen dan ook voor deelname gedurende 2 dagen voor order-schrijvend publiek bij GROEN-Direkt of 3 dagen voor inspiratie-zoekend publiek bij Plantarium. Het groene goud van de kwekers, de nieuwigheden en noviteiten blijven bij Plantarium alle dagen toegankelijk voor publiek.

Deel deze pagina: