Plantarium 2019: Green Fits All

02-08-2019

Breng van 21 t/m 23 augustus een bezoek aan Plantarium en GROEN-Direkt. Naast een totaalpakket van boomkwekerij-aanbod is er aandacht voor duurzaamheid, compact wonen en recreëren. Laat u informeren en inspireren.

Plantarium 2019: Green Fits All
Het thema van de 37e editie van Plantarium is ‘Green Fits All’. Met dit thema biedt de beurs een platform voor samenwerking binnen de keten, maar ook daarbuiten. Groen heeft de toekomst. Groen past binnen elke werkwijze en levensstijl. Groen is een maatschappelijk issue! Plantarium 2019 stimuleert ondernemers om ook buiten de keten te zoeken naar samenwerking met bedrijven en instanties.Door buiten de kaders te zoeken worden mogelijkheden tot groei gecreëerd. Andere branches, van architecten tot woningbouwcorporaties, industrie en andere sectoren kunnen met groen aan hun duurzaamheidsstreven voldoen. Hier liggen voor de sector groeimogelijkheden. “Je ziet dat het belang van groen, zowel vanuit ecologisch als sociaal oogpunt, door steeds meer branches wordt onderkend. Hier kunnen we als sector op in spelen”, aldus beursmanager Jos van Lint.

Twee beurzen onder één dak
Plantarium vormt samen met GROEN-Direkt het grootste tuinplantenevenement van Nederland. Zo’n driehonderd (internationale) deelnemers presenteren in twee hallen een groot assortiment aan boomkwekerijproduct.Compact wonen en recreëren
In samenwerking met haar deelnemers laat Plantarium in de entreehal een pilot zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. “Klein” lijkt de nieuwe standaard voor ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling getuige de opkomst van onder andere ‘Tiny Houses’ en ‘Tiny Forests’. Bij de ontwikkelingen op dit gebied is er veel aandacht voor duurzaamheid en speelt de circulaire gedachte een rol. Als bouwmateriaal wordt veelal gekozen voor hout. Groendaken, gevelbeplanting en siergewassen complementeren de natuurlijke uitstraling.Ecologische route
De entreehal is tevens het startpunt voor de Ecologische route die Plantarium de bezoekers aanbiedt. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten en/of diensten presenteren. Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Nieuwigheden
Nieuwigheden zijn de op Plantarium nieuw geïntroduceerde planten van bedrijven uit binnen- en buitenland. Tijdens de nieuwighedenkeuring worden de inzendingen door de keurmeesters van de KVBC (Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen) beoordeelt. De beste nieuwe plant wordt bekroond tot Beste Nieuwigheid van Plantarium. Dit jaar zijn er 75 planten aangemeld voor de nieuwighedenkeuring. Een nieuwe plant kan opvallen door een mooie kleur, kleurencombinatie, groeivorm, enz. Maar ook droogte- en hittetolerantie en ongevoeligheid voor ziekten zijn waardevolle eigenschappen die steeds meer van belang zijn voor het sortiment.

Het complete en meest actuele overzicht staat op de website van Plantarium.

Praktische gegevens
Plantarium vindt plaats van woensdag 21 t/m vrijdag 23 augustus 2019, samen met GROEN-Direkt onder één dak, op het International Trade Center te Boskoop/Hazerswoude. Te bereiken via de parkeerplaats op het Greenpark Boskoop, Denemarkenlaan 9. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart en/of door digitale voorregistratie via www.plantarium.nl. Openingstijden van 8.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur.

Vakbeurs Plantarium
Denemarkenlaan 9
2391 PT Hazerswoude Dorp
www.plantarium.nl

Deel deze pagina: