Plantarium 2018: dé plek om uw bedrijf te presenteren

01-06-2018

Plantarium 2018 is nagenoeg vol geboekt, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook de eerste aanmeldingen voor de noviteitenkeuring en de persprijs zijn binnen. “We zijn als organisatie tevreden over het verloop van de aanmeldingen. We merken dat de sector weer in een positieve flow zit”, zegt beursmanager Jos van Lint.

“Uiteraard moet er de komende maanden nog een hoop worden geregeld, een positieve stemming maakt dit alleen maar leuker. We merken dat deelnemers ook enthousiast zijn over hun deelname en al druk bezig zijn hun deelname aan de beurs vorm te geven”, aldus Van Lint.

Elftal Royal Flora Holland
Kortgeleden heeft Plantarium een oproep gedaan naar een elftal kwekers voor op een speciale plaats op de beurs. Spontaan heeft Royal Flora Holland, in de persoon van Hans Vlekken, gereageerd en hij neemt met 11 kwekers die bijzondere positie in. Deze 11 kwekers zijn: Andre van der Burg Plantenkwekerij, Arno Gerdes, Hemmje Baumschule, Huelsmann Baumschule, Je-Deco, Boomkwekerij Laban, Lehei GMBH, Boomkwekerij ’t mannetje, de Meyer, Saterplant GMBH en Warnken Baumschule.

Extra ruimte goed benutten
De Jong Tuinplanten uit Made is ook al begonnen met de voorbereidingen. Zij zijn gespecialiseerd in de teelt van een breed assortiment bodembedekkende tuinplanten in pot. “We hebben dit jaar een wat grotere stand dan voorgaande jaren en we willen deze extra vierkante meters goed benutten. Naast ons huidige assortiment gaan we onze noviteit, die we ook hebben aangemeld voor de noviteitenkeuring, prominent presenteren”, aldus Piet de Jong.

Techniek
Agricom uit Langbroek is een nieuwe deelnemer bij de toeleveranciers. Op de beurs herintroduceren zij de Combi-trac, een lichte machine die uitermate geschikt is voor het containerveld. “De combi-trac is breed inzetbaar omdat deze kan rijden op zowel vaste als losse ondergrond. Door zijn lage eigen gewicht en met optioneel dubbel lucht aan de voorzijde en de vier banden aan de achterzijde is de machine zeer geschikt voor het rijden op het containerveld”, aldus Hans van Blokland. “De hydraulische draaikrans maakt de Combi-trac zeer wendbaar en met de op maat gemaakte potvorkriek en pallet vork is de machine multifunctioneel inzetbaar op de kwekerij.” De Combi-trac zal te zien zijn op het buiten gelegen demoplein.

Grootste stand ooit
Arie Bouman Tuinplanten B.V. is dit jaar prominent aanwezig op Plantarium. Hun stand is met ruim 250 m2, de grootste stand die ze ooit hebben gehad op een externe beurs. Ze hebben dan ook heel wat te presenteren. Dennis van Willegen licht alvast een tipje van de sluier: “Op Plantarium gaan we twee geheel nieuwe rozenconcepten presenteren. De eerste lijn is ter vervanging van het huidige concept dat inmiddels alweer zo’n tien jaar staat. Het tweede concept heeft een beperkt aantal soorten, super high-end en een waanzinnige manier van presenteren. Een manier die nog niet eerder is gezien in de plantenwereld! Beide concepten krijgen een merknaam, maar deze houden we nog even geheim. Ons streven is om te werken met de beste soorten van de bekende rozenveredelaars, om zo bij te dragen aan de ultieme tuinbeleving door de consument.”

Plantarium 2018 wordt gehouden van 22 t/m 24 augustus 2018 aan de Denemarkenlaan 9, te bereiken via de vertrouwde parkeerplaats op het Greenpark Boskoop. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie en deelnameformulieren zijn te vinden op www.plantarium.nl. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst, mits er nog plaats beschikbaar is.

Deel deze pagina: