Plantarium 2016 geopend door Toon Ebben

24-08-2016

Toon Ebben voelt zich als Tuinbouwondernemer van het jaar een ambassadeur voor de boomkwekerijsector. Op de vraag of kwekers niet te bescheiden zijn gaf Ebben aan dat zij vooral authentiek zijn. “Kwekers moeten zich meer richten op wat je met een product kunt doen. Dit moet je niet achter de schermen maar vooral ook voor de schermen laten zien”, aldus Ebben. 

Plantarium voorzitter Jan Willem Griep gaf in zijn openingsspeech aan dat het aanpassingsvermogen en de veerkracht die de sector de afgelopen periode heeft getoond hem positief stemt. Immers in onzekere tijden en markten zijn dit dé eigenschappen om succesvol te zijn en te blijven. “Onzekerheid is het nieuwe normaal en rustige tijden komen naar verwachting niet snel meer terug”, aldus Griep. 

Ook Plantarium werkt aan verandering en vernieuwing. Dit jaar barst de beurs bijna uit haar voegen van de activiteiten. Zo zijn er twee Experiences: de Tuin en Landschap Experience en de Retail Experience Shop on Tour. De verkiezingen Beste Idee van Plantarium 2016 en Beste Green Team Plantarium 2016. Op vrijdag is er het seminar Sortiment on Stage waarbij alles om sortiment draait en op woensdagavond is er exclusief voor standhouders de klantencontactavond die samen met GROEN-Direkt wordt georganiseerd. En nog diverse lezingen, presentaties en workshops die o.a. door Rabobank en Naktuinbouw worden georganiseerd. Kortom Plantarium is in augustus the Placet to Be! 

Naast de beste nieuwigheid werden ook de winnaars van de beste stand verkiezing bekend gemaakt. Bij de groene deelnemers ging deze prijs naar J.G. Cammeraat vof uit Boskoop en bij de toeleveranciers naar Rovero Systems B.V. uit Raamsdonksveer. 

Plantarium 2016 wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Deel deze pagina: