Plantarium 2014 klaar voor de start

20-08-2014

Plantarium Experience Centre
De centrale as van Plantarium bestaat dit jaar uit twintig sfeerbeelden van tuintjes, de 20 van Plantarium. Regionaal bekende hoveniers, tuinarchitecten en enkele standhouders zijn verantwoordelijk voor het thema, ontwerp en de aanleg van deze thematuintjes. In één lijn met de 20 van Plantarium ligt het Plantarium Experience Centre. Daar staan de nieuwigheden én de inzendingen voor de persprijs gepresenteerd. GASA Germany, Decorum Plants & Flowers, Sap Holland, Logistiek Center Boskoop en Green Team Holland omringen het Experience Centre.

Pop-up demonstraties
Romeo Sommers en Judith de Frankrijker verrassen de bezoekers én de standhouders op de beurs door op steeds wisselende plaatsen demonstraties te geven met pot-plant of plant-plant combinaties. Zij doen dit met de ter plekke beschikbare materialen en verplaatsen zich met de mobiele demonstratietafels vanuit de Tuinzaken Experience Shop.

Raboplein = duurzaamheidsplein
Op het Raboplein wordt getoond welk rol duurzaamheid in de toekomst gaat spelen bij de verkoop van tuinplanten en de aanleg van tuinen. Een keur aan kwekers, organisaties en bedrijven laten op ruim 1.000 m² zien hoe zij denken over duurzaamheid en vertellen daar graag over. Op donderdag 28 augustus presenteert het Rabobank Food & Agriteam Oostland het Rabocafé met Annemarie van Gaal. Alle ondernemers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze netwerkborrel. Tijdstip van 16.00 – 18.30 uur.

Buitentechniek
Op het buitenterrein, naast de hoofdingang tonen elf inzenders van innovaties op het gebied van techniek hun nieuwste producten. Zij demonstreren nieuwe potmachines, onkruidbestrijding, snoeimachines en beregeningsystemen. Maar ook accu aangedreven gereedschap, biologisch afbreekbare potten, proeven met Multicote meststoffen, vastzetsystemen voor planten, windschermen langs slootkanten, tractoren en presentatieconcepten zijn te bezichtigen.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl. 

Deel deze pagina: