Plantarium 2014 bijna volgeboekt

06-06-2014

Er hebben zich in totaal 50 bedrijven uit het buitenland ingeschreven. Deze deelnemers komen uit 12 verschillende landen. “Plantarium blijft met dit deelnemersaantal één van de grootste internationale boomkwekerijvakbeurzen van Europa”, aldus Jan Willem Griep op de deelnemersbijeenkomst op 5 juni jongstleden.

Tijdens de bijeenkomst nam beursmanager Jos van Lint de deelnemers mee op een reis over de beurs. Links naast de ingang is buiten een mooie ruimte gecreëerd voor de techniekdemonstraties. De bezoekers lopen langs deze demonstraties om bij de ingang te komen. De entreehal wordt op een bijzondere manier aangekleed met planten van deelnemers. Met name het eindgebruik van de sierteeltproducten wordt hier getoond.

Duurzaamheid
Het centrale podium, het Raboplein, is verplaatst naar de zijkant. Hierdoor kunnen de bezoekers gelijk bij binnenkomst beginnen met hun rondgang langs de stands van de deelnemers. Op het Raboplein realiseren diverse bedrijven, waaronder Hoveniersbedrijf Sjaak Willemstein uit Waddinxveen, onlangs uitgeroepen tot Duurzaamste hovenier, een duurzaamheidpresentatie. Deelnemers aan Plantarium kunnen hiervoor product aanleveren.

Inspiratie
In de centrale as van de beurs worden op basis van uiteenlopende thema’s twintig voorbeeldtuinen aangelegd met verrassende en inspirerende plantencombinaties. Regionaal bekende tuinarchitecten en hoveniers gaan aan de slag met de door de deelnemers beschikbaar gestelde producten om een mooi sfeerbeeld te creëren. 
De centrale as mondt uit in de nieuwighedenpresentatie en het Plantarium Experience centre (hal 2) met de diverse huisbeurzen, demonstraties en de Tuinzaken Experience shop. Hier worden, ter inspiratie van de tuin- en groencentra, vernieuwende winkelpresentaties en cross selling van tuinplanten met hardware op innovatieve wijze getoond.

Keuringen
Sinds vorig jaar is de standkeuring net zoals de nieuwighedenkeuring in handen van de KVBC. De standkeuring krijgt in 2014 een nieuwe opzet waarbij het uitgangspunt is een objectieve en door de inzenders gedragen beoordeling. Er wordt gejureerd op drie criteria: kwaliteit, sortiment en presentatie. Per criterium is er een aparte weging en kwaliteit weegt hierbij het zwaarst. Dit geeft ook de kleine inzenders de mogelijkheid om hoog te scoren.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Deel deze pagina: