Persprijs Plantarium 2014

19-08-2014

Alle deelnemers uit binnen- en buitenland worden in de gelegenheid gesteld een product in te zenden voor de persprijs. Het product moet een duidelijke toegevoegde waarde voor de doelgroep hebben en in deze vorm ook echt nieuw of “anders” zijn. De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuinplanten (boomkwekerijproducten/vaste planten/waterplanten geschikt voor tuin, terras en balkon) en Concepten. Een product kan maar in één categorie worden ingezonden. Dit jaar zijn er achttien aanmeldingen voor de persprijs. Zeven in de categorie Tuinplanten en elf in de categorie Concepten.

Tuinplanten
De inzendingen in de categorie Tuinplanten zijn: Clematis 'Maria Skłodowska Curie' PBR van Clematis Container Nursery, Familieboom (5 verschillende fruitrassen aan 1 boom) van Fruithof, Echinacea Fatal Attraction van F.N. Kempen, Butterfly Wall (Buddleja ‘Hinebud1’ (BLOOMTASTIC! DREAMING LAVENDER) van Boomkwekerij Cees Koemans, Callicarpa bodinieri 'Profusion' van Fa. J.A. Streng & Zn. Potcultures, Delosperma cooperi Jewel of Desert van Marcel van Leeuwen tuinplanten bv en Clematis 'Zoprika' (PRINCESS KATE) van J. van Zoest BV.

Concepten
In de categorie Concepten zijn de volgende inzendingen gedaan: Rosa " Climbing Garden Beauties" van Gebr Seuren Rozenkwekerijen B.V., Retro Rhodo van ID'Flor, Greenminder® van PEP Business Creators BV, moreLIPS (plantenmerk) van Comfort Plant Group, Hydrangea macr. Black Diamonds (R) concept van De Jong Plant BV, Eucalyptus ‘Azura’®, Mahonia ‘Soft Caress’® en Vaccinium ‘Red Candy’® van Van Son & Koot BV, Draagbeugel conifeer Finest Green Quality van Kwekerij de Bloemenkampen BV, Plantenhoes met foto van eindproduct (Hydrangea paniculata Candlelight, Hydr. pan. Limelight, Hydr. pan. Vanille Fraise) van Veluweplant BV.

Jurering
De inzendingen worden dinsdagmiddag 26 augustus beoordeeld door een internationale jury van vooraanstaande vakjournalisten. Uitgangspunt daarbij is welk product, naar het oordeel van de jury, in de betreffende categorie een groot succes kan worden bij de consument. Het product dat in deze beoordeling het hoogste scoort is de winnaar. 

Prijsuitreiking
De Persprijs 2014 wordt tijdens de preview op dinsdagavond 26 augustus uitgereikt. Deze avond wordt speciaal voor de deelnemers aan Plantarium 2014 en de internationale vakpers gehouden.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website: www.plantarium.nl. 

Deel deze pagina: