Opening Plantarium 2015 kick off voor internationaal tuinplantenevenement

26-08-2015

Plantarium voorzitter Jan Willem Griep gaf in zijn openingsspeech aan dat alle seinen voor méér groen in de woon- en leefomgeving op groen lijken te staan. Deze maatschappelijke tendens is helaas nog niet direct terug te zien in enorm betere resultaten voor de sector. Toch is Plantarium met ruim 300 deelnemers uit 11 verschillende landen, weer helemaal volgeboekt. En positief is dat steeds meer bedrijven inzien dat samenwerken en innovatie lonen. Dat samenwerken loont laat ook Plantarium zien. Door samenwerking met GROEN-Direkt is er het grootste tuinplantenevenement ooit ontstaan. Dit maakt het voor vakbezoekers nog interessanter om meerdere dagen in Boskoop te verblijven en kennis te nemen van het enorme aanbod.

Leon Buskermolen sprak namens Marco van Zijverden van Dutch Flower Group die wegens omstandigheden verhinderd was. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de positieve trend rondom vergroening van de leefomgeving kansen biedt voor de sector. Met name voor bedrijven die écht aansluiting zoeken bij de markt. Bedrijven die focus hebben op een kwaliteitsproduct én in een transparante samenwerking, de weg naar de consument zoeken.

Detailhandelketens en formule retailers eisen in toenemende mate inzicht op het gebied van kwaliteit, verduurzaming, bedrijfsprocessen, kosten en toegevoegde waarden in de keten. Het is in ieders belang om dit inzicht ook te geven. Naast het delen van informatie, in transparantie, is daarnaast ook innovatie van groot belang. Shoppers moeten blijvend worden gestimuleerd, op de winkelvloer, maar uiteraard ook online, met nieuwigheden.

Buskermolen deed de oproep om de samenwerking te zoeken en om maximaal gebruik maken van de gespecialiseerde handelsbedrijven in de sierteelt. Een actueel aanbod op de in de sector aanwezige virtuele aanbodsystemen, is daarbij een voorwaarde. Alleen dan wordt de echte aansluiting naar de markt gemaakt: “retail is all about detail”, aldus Buskermolen.

De 33e editie van Plantarium wordt gehouden van 26 t/m 29 augustus 2015 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Deel deze pagina: