Opening Plantarium 2014 door JanWillem Breukink

25-04-2014

Breukink is lid van de directie van het in de zaadindustrie wereldwijd bekende bedrijf INCOTEC® en legt zich toe op de wereldwijde marktintroductie van nieuwe zaad- en coating technologieën.

Breukink is tevens voorzitter van het bestuur van Seed Valley, een cluster van bedrijven in Noord-Holland tussen Enkhuizen en Warmenhuizen die zijn gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van hoogwaardige zaden en plantaardig uitgangsmateriaal. Op deze manier maakt Plantarium de verbinding naar de beginschakel van de keten, het uitgangsmateriaal.

INCOTEC
INCOTEC heeft wereldwijd coating- en zaadtechnologiebedrijven die producten en diensten aanbieden op het gebied van zaadcoating, -pillering, -opwaardering en analytisch onderzoek voor genetische analyse en kwaliteitsbepaling. INCOTEC teelt en veredelt zelf geen zaad, maar zij behandelen en testen zaad voor hun klanten. De plantenveredelingsbedrijven en zaaizaadindustrie maken gebruik van INCOTEC’s oplossingen op het gebied van verschillende business area’s: groenten, bloemen, landbouwgewassen en/of analytische en genetische kwaliteitsbepalingen. Door het leveren van oplossingen aan de vier business area’s draagt INCOTEC bij aan de wereldwijde ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Naast zijn voorzittersrol in Seed Valley is JanWillem Breukink bestuurder van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Het topsectorenbeleid van het ministerie van Economische Zaken is gericht op slimme samenwerking tussen bedrijven, onderzoekers en de overheid, en heeft tot doel ons land economisch en maatschappelijk tot de wereldtop te laten behoren. In die functie maakte Breukink onlangs deel uit van de delegatie die de Chinese president Xi Jinping tijdens diens staatsbezoek aan Nederland een toelichting gaf over de innovatieve agro- en voedseltechnologie die hier wordt ontwikkeld.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27 - 30 augustus 2014 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. 

Deel deze pagina: