Hydrangea macrophylla Three Sisters® en Clematis 'Taiga'® winnen Persprijs Plantarium 2016

24-08-2016

In de categorie concepten was er sprake van een close finish. De Persica Roses Hugs and Kisses® werd met slechts 1 punt verschil tweede. Bij de Hydrangea macrophylla Three Sisters® was de jury enthousiast over de drie kleuren bloemen die in één plant worden gecombineerd. Het formaat van de plant maakt hem zeer geschikt voor kleine ruimtes en geeft kleur aan het terras of balkon. Een mooi product voor het cadeausegment dat jong en oud zal aanspreken, aldus de persjury.

Over de Clematis 'Taiga'® was de jury unaniem. De bijzondere en opvallende bloemen in een mooie en aantrekkelijke kleur is een verrijking van het Clematis assortiment. De bloemen zijn bijzonder doordat ze zich in 3 fases van knop, via enkele bloemen naar dubbel gevulde grote bloemen ontwikkelen. Ook de lange bloeitijd maakt deze Clematis zeer aantrekkelijk.

Tweede en derde plaats
In de categorie Tuinplanten werden zes inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor BrazelBerries®-Vaccinium corymbosum in soorten ingezonden door De Jong Plant BV uit Boskoop samen met zu Jeddeloh Pflanzen uit Edewecht(D) en de derde plaats voor Rhododendron campanulatum 'Lilly Bell' van Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen BV uit Boskoop. Bij de concepten waren er ook zes inzendingen. De Persica Roses Hugs and Kisses® van Boomkwekerij Robert Rijnbeek uit Boskoop werd tweede en de derde plaats was voor Tea by me van Special Plant Zundert uit Zundert.

Jurering
In de jury voor de persprijs waren 32 journalisten vertegenwoordigd uit de landen: Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.  

Plantarium 2016 wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Deel deze pagina: