Hydrangea macrophylla Music Collection® en Cosmos bipinnatus 'Xanthos' winnen Persprijs Plantarium 2015

26-08-2015

Over Hydrangea macrophylla Music Collection® was de jury unaniem. De Music Collection® is een compleet concept met een mooi assortiment planten in aantrekkelijke kleuren. De link met muziek spreekt een nieuwe generatie van tuinliefhebbers aan, aldus de persjury. Bij de Cosmos binnatus ‘Xantus’ was er sprake van een bijzondere close finish, de winnaar werd op slechts 2 punten gevolgd door Anemone Wild Swan van F.N. Kempen BV uit Mijdrecht. De jury noemde de  Cosmos binnatus ‘Xantus’ een doorbraak in het Cosmos assortiment vanwege de unieke zachtgele bloemen. De Plantarium persprijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, mevrouw Hester MacDonald van World Radio Switzerland uit Zwitserland.

Tweede en derde plaats
In de categorie Tuinplanten werden achttien inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor Anemone Wild Swan en de derde plaats voor Kiwiberry® een nieuwe, zeer goed vruchtende kiwi-serie ingezonden door Joh. Stokwijk & Zn. Boomkwekerijen BV.

Bij de concepten waren dit jaar zes inzendingen. Exotic Sensation's van Plantport Boskoop Kweeksmakelijk BV uit Boskoop en Parfum de Nature Rozen van Lakei Boomkwekerijen uit Lottum eindigen ex aequo op de tweede plaats.

Jurering
In de jury voor de persprijs waren ruim 25 journalisten vertegenwoordigd uit de landen:
Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland

De 33e editie van Plantarium wordt gehouden van 26 t/m 29 augustus 2015 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Deel deze pagina: