Groen stimuleert planten én mensen: Green Fits All

18-03-2019

Groen stimuleert planten én mensen: Green Fits All. Dit thema stimuleert Plantarium deelnemers om zowel binnen als buiten de keten te zoeken naar mogelijkheden om groen een kans op groei te geven. Door zo energieneutraal mogelijk te produceren, worden er door bedrijven stappen naar een groenere wereld gezet. AllPlant heeft belangrijke innovaties doorgevoerd om dit doel te bereiken en is nog altijd op zoek naar nieuwe innovaties en ontwikkelingen.

Binnen enkele maanden wordt AllPlant aangesloten op de restwarmte van de biomassa-energiecentrale van HVC in Alkmaar. Gas wordt enkel nog gebruikt als back-up voorziening in noodgevallen. Het hele complex gaat verwarmd worden met restwarmte van energie- en afvalverwerkingsbedrijf HVC. Door deze innovatie kan AllPlant gerekend worden tot één van de ‘meest groene’ bedrijven met jonge planten in Europa

Duurzame oplossingen
In glastuinbouwgebied Alton staat het innovatieve kassencomplex van AllPlant. De foliekas is gebouwd conform de eisen die gesteld worden aan het certificaat Groen Label Kas. Hiermee voldoet de kas aan strenge milieueisen.

Voor bewatering van de planten wordt regenwater gebruikt dat vervolgens wordt opgevangen en hergebruikt. In de kas worden de nieuwste technieken op slimme wijze gecombineerd. Het complex is daardoor vrijwel energieneutraal en is daarmee de ideale broedkamer voor jonge tuinplanten.

Fijne groei- & werkomgeving
Alle nieuwe innovaties die het bedrijf steeds een stukje groener maken hebben een positief effect op planten én mensen. Door inzet van de nieuwe technieken, wordt de teelt steeds meer geoptimaliseerd. Op medewerkers hebben de innovaties ook een positief effect, het is voor hen een fijne werkomgeving. Bij het in gebruik nemen van de nieuwe kas werd dit meteen opgemerkt ‘we merken nu al dat dit veel prettiger werkt voor mens en plant. De lijnen zijn korter, we hebben overzicht en het klimaat voor de jonge planten kunnen we nu optimaal afstemmen.’ aldus Simon Gootjes, directeur van AllPlant.Natuurlijke basis
Door natuurlijke preparaten aan de grond toe te voegen, worden de planten sterker gemaakt tegen ziektes en schimmels. Hoe gezonder de plant, hoe minder gewasbescherming nodig is. AllPlant heeft als doel om volledig op natuurlijke basis te kweken zonder gebruik van chemicaliën. Met het MPS-A-certificaat wordt milieubewuste teelt van bloemen, planten en boomkwekerijproducten gestimuleerd. AllPlant voldoet aan deze eisen en heeft een A-kwalificatie, dat staat voor de meest milieuvriendelijke teelt.

Teelt & assortiment
AllPlant is gespecialiseerd in de opkweek en verkoop van jonge planten uit weefselkweek. Onder steriele omstandigheden worden planten vermeerderd in een laboratorium en vervolgens opgekweekt in de kas. Binnen het assortiment zijn meer dan 500 soorten, veelal vaste planten te vinden. Waaronder de winterharde Geranium Rozanne, Anemone Fantasy Series, Heuchera Indian Summer Series en Echinacea SunSeekers.

Volg de laatste ontwikkelingen van AllPlant via www.allplant.nl
Gootjes-AllPlant BV
Noordscharwouderpolderweg 7
1704 PJ Heerhugowaaard

Telefoon: +31 (0)72 711 2806
info@allplant.nl
www.allplant.nl

Deel deze pagina: