Green Fits All: Kweken met oog voor milieu

06-08-2019

Plantarium deelnemer Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen B.V. kweekt verschillende planten vanuit milieuvriendelijk oogpunt. Hiermee laat het bedrijf zien in staat te zijn met de maatschappelijke trend mee te groeien.

Milieuvriendelijke teelt
Bij Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen B.V. staat milieu hoog in het vaandel. Elk jaar worden er nieuwe verbeteringen en ontwikkelingen doorgevoerd om nóg milieuvriendelijker te kweken. Dit seizoen is ervoor gekozen om geen kunstmest meer te gebruiken. Hier zijn de middelen OPF (Organic Plant Feed Granulaat) en Biovin voor in de plaats gekomen.Licentierassen
Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen B.V. kweekt verschillende licentierassen. Van heesters, coniferen, vaste planten tot fruitbomen, leibomen en planten voor bosplantsoen. Een aantal soorten uitgelicht:

Malus Santana                    (allergievrij appelras)
Malus Rosette                     (zoete zomerappel met rood vruchtvlees)
Malus Karneval                   (artevos)
Malus Apistar                      (artevos)
Malus mini cox                    (dwergsoort cox)
Prunus Mirabelle Ruby     (zuilpruim)
Prunus Revita                      (perzik)

Over het bedrijf
Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen B.V. is gevestigd in Margraten en beslaat een terrein van 37 hectare groot. Inmiddels is de kwekerij in handen van de 5e generatie boomkwekers, Jan en Alex. Beiden hebben een opleiding aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Boskoop doorlopen.

De grondsoort is Löss, een zeer vruchtbare grondsoort waar planten en bomen goed op groeien. Een uitstekende basis voor een boomkwekerij. Op de productievelden staan in grote aantallen 1-jarige bomen, geschikt als halffabricaat voor Europese kwekerijen. Daarnaast zijn er hoogstammen, halfstammen en struiken in zeer groot assortiment aanwezig. Van 3-jarig tot maat 30/+ met draadkluit.

Deel deze pagina: