Green Fits All: Hydrangea macr. ‘Little’® XS

11-03-2019

Thema Plantarium 2019 is “Green Fits All”. Dit thema stimuleert deelnemers om zowel binnen als buiten de keten te zoeken naar mogelijkheden om groen kans op groei te geven. Deelnemer Van der Peijl Tuinplanten presenteert op de beurs een bijzondere selectie hortensia’s met een compacte groeiwijze. De Hydrangea macr. ‘Little’® XS is daarmee uitermate geschikt voor de kleine tuin of lage borders. En geeft hiermee aan dat groen ook in de kleine tuin past. Met een maximale hoogte van 60 cm behoort deze groep tot de dwerghortensia’s en is verkrijgbaar in 4 kleuren. Middels een mooi display kunnen de planten op het verkooppunt onder de aandacht worden gebracht.

Bloemkleur
Op dit moment bestaat de serie Little XS® Hortensia’s uit 4 kleuren, paars, roze, wit én blauw. De kleur van de hortensia’s wordt bepaald door de zuurtegraad van de grond in combinatie met de aanwezigheid van oplosbare aluminiumdeeltjes. Is de grond zuur genoeg en zijn de aluminiumdeeltjes aanwezig, dan kleuren de bloemen blauw. Voldoet de grond niet aan de eisen dan kleuren de bloemen roze. Dit principe geldt ook voor de Little Hortensia’s.

 

Grond kan aangezuurd worden met potgrond of Rhododendrongrond. Aluminiumdeeltjes kunnen toegevoegd worden in de vorm van kali-aluin, strooi dit in augustus of september onder de plant en de plant zal blauw of paars bloeien.

Achter de schermen wordt nog volop getest met nieuwe variëteiten om in de toekomst te blijven verrassen met deze bijzondere serie.

Planten & snoeien
De in pot gekweekte Little Hortensia’s kunnen het hele jaar door geplant worden. In de lente, zomer of herfst is de beste planttijd, maar kan ook in de winter geplant worden. Zelfs als de knoppen van de hortensia’s al in bloei zijn, kunnen ze alsnog geplant worden. Snoeien is vrijwel niet nodig, als de hortensia in de zon of halfschaduw staat, worden ze meestal niet hoger dan 60 cm na 5 jaar.

Display in winkels
Om de verkoop nog meer te stimuleren is er een houten display ontworpen. De houten pallets geven een natuurlijke uitstraling. Op het display is een meetlat bevestigd waarmee wordt aangegeven hoe groot de hortensia’s worden (60 cm in 5 jaar). In vele tuincentra en andere verkooppunten zijn de hortensia’s makkelijk te herkennen aan het houten display.
 

Zie meer informatie over verkooppunten en de verzorging van de hortensia’s:
www.little-hortensia.nl.

Van der Peijl Tuinplanten
Rucphenseweg 16 B
4882 KC, Zundert (NL)

+31628250974
info@peijl.nl

Deel deze pagina: