Goede start van Plantarium 2014

27-08-2014

Ruim 300 deelnemers bieden de vakbezoeker inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in het sortiment en de marketing van producten. Plantarium voorzitter Jan Willem Griep benadrukte dat het thema van Plantarium, verbinden, op verschillende manieren is terug te zien op de beurs. Denk hierbij aan samenwerking om het schap te optimaliseren. Of aan de pottenfabrikant die de potten just-in-time levert. Maar denk ook aan oplossingen om het tuinseizoen te verlengen tot en met het najaar. Een mooi praktijkvoorbeeld dat op Plantarium is te zien zijn de 20 mobiele tuinen die door kwekers – hoveniers - verkooppunt gezamenlijk zijn ontwikkeld. De eerste dag van Plantarium werd goed bezocht door een internationaal publiek.

Beste nieuwigheid
Campsis 'Takarazuka Fresa' (SUMMER JAZZ FIRE) is uitgeroepen tot beste nieuwigheid van Plantarium 2014. De plant werd ingezonden door Hoogeveen Plants b.v. uit Hazerswoude. Naar het oordeel van de jury is de SUMMER JAZZ FIRE een opvallend compacte plant waarbij de bloemen al op circa 60 cm hoge takken verschijnen, dit is uniek binnen het Campsis sortiment. Daarnaast was de jury lovend over de warme oranjerode bloemkleur en het gezonde, donkergroene blad.

Beste stand
De stand van Van Son & Koot BV uit Kaatsheuvel is door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2014. Designstar uit Boskoop kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers.

Persprijs
In de categorie concepten heeft Plant‘n‘Relax® Bio Tube van Roses for Ever uit Denemarken de Plantarium Persprijs gewonnen. Clematis ‘Maria Skłodowska Curie’ PBR van Clematis Container Nursery uit Polen won deze prijs in de categorie Tuinplanten.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl

Deel deze pagina: