FleuraTerrazza concept en Cercis canadensis 'The Rising Sun' winnen Persprijs Plantarium 2017

23-08-2017Cercis canadensis 'The Rising Sun' van Joh Stolwijk & Zn. uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium persprijs gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar FleuraTerrazza concept van Van der Starre uit Boskoop.

Over FleuraTerrazza concept was de jury unaniem: “Het is een nieuw, innovatief concept voor klimplanten. Eenvoudig en goed toepasbaar voor de consument.” Ook Cercis canadensis 'The Rising Sun' werd overtuigend winnaar. “‘The Rising Sun’ is een innovatieve cultivar van Cercis. Het mooie blad kan goed tegen de zon en verkleurt mooi in de herfst. Een mooi verticaal accent in de tuin”, aldus de jury.

De Plantarium persprijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, mevrouw Patricia Grolier, werkzaam voor Lien Horticole uit Frankrijk.

Tweede en derde plaats
In de categorie Tuinplanten werden zeven inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor Diervilla splendens 'Diva' ingezonden door Van Vliet New Plants uit Stroe en de derde plaats voor EveryDaylily (tm) van CNB New Plants uit Lisse. Bij de Concepten waren acht inzendingen. MixMasters® van Florensis uit Hendrik Ido Ambacht werd tweede en de derde plaats was voor Magical Colours your Home van Kolster bv uit Boskoop.

Jurering
In de jury voor de persprijs waren 27 journalisten vertegenwoordigd uit de landen: Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

De 35e editie van Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

Deel deze pagina: