Designstar biedt volgende stap in biologisch vermarkten

11-04-2019

In het kader van het thema Green Fits All brengt Plantarium deelnemer Designstar duurzame etiketten, potcovers en complete kar-aankleding vervaardigd van PLM BIO onder de aandacht. PLM BIO is een volledig biologisch afbreekbaar materiaal en is speciaal ontwikkeld voor de sierteeltsector. Het combineert unieke eigenschappen met een aantrekkelijke prijs. Daarmee is de volgende stap richting een meer duurzame afzet eenvoudig te maken en wordt de sierteeltsector groener: Green Fits All.

PLM BIO is een echt Nederlands product wat FSC gecertificeerd is en daarnaast voldoet aan de normering NEN 13432. Door de speciale samenstelling is het materiaal vochtwerend en voor legio toepassingen te gebruiken.

Ogen gericht op de sierteeltsector
Nu er veel over het klimaatakkoord gesproken wordt, zijn de ogen al snel op onze sector gericht. Boeren en tuinders worden gezien als grote vervuilers en sommige politieke partijen zien ons liever gaan dan komen. Maar vergeleken bij andere sectoren doet de land- en tuinbouw het zo slecht nog niet. De CO2 reductie is al enorm en het ziet er naar uit dat de klimaatdoelstellingen voor onze sector ruim gehaald kunnen worden.

Sociaal verantwoord ondernemen
‘Dit spoort ons aan om te kijken naar nog meer en betere oplossingen, zowel op milieutechnisch als maatschappelijk gebied. Zo is PLM BIO een prachtig alternatief voor de bekende kunststof varianten zoals polypropyleen. Designstar produceert al haar producten in Nederland, om de logistieke bewegingen te beperken én om flexibel te kunnen blijven. Vervolgens worden de etiketten, potcovers en POS materialen grotendeels verwerkt bij sociale werkbedrijven. Door voor een echt bedrijf te werken, ervaren de medewerkers daar hoe is het om mee te draaien in de maatschappij en hoe waardevol zij zijn. We zouden niet zonder hen kunnen’, aldus Leo van Antwerpen, directeur bij Designstar.

Snelheid
Johan de Jong, manager inkoop en R&D bij Designstar: ‘Door de veranderende markt moeten we ook als leverancier steeds korter op de bal zitten. Investeren in nieuwe digitale productiesystemen was dus ook een must. Hierdoor kunnen we waar nodig snel schakelen en kan iedere gewenste hoeveelheid geleverd worden. En dat betekent minder verspilling, wat weer fijn is voor het milieu.’

Complete kar-aankleding
‘Ook bij onze klanten speelt snelheid een steeds grotere rol. Zij leveren steeds vaker complete Euro- of CC-karren uit aan met name de retail. Designstar levert naast de etiketten en potcovers de nodige kar-aankledingen, denk hierbij aan CC of EC stroken of topkaarten. Zo kan de kar direct de winkelvloer op gereden worden en ziet het er ook nog eens fancy uit. En ja, dit kan zowel snel áls bio!’ lacht Joey Blom, accountmanager bij Designstar.

Designstar
Alfensvaart 7
2771 NM Boskoop

Tel: +31 (0)172 235 633
sales@designstar.nl
www.designstar.nl

Deel deze pagina: