De 20 van Plantarium

21-05-2014

De bezoekers van Plantarium worden in de wereld van de sierteelt meegenomen op een reis langs de verschillende tussenstations van het sierteeltproduct. De reis start bij de ontwikkeling van een nieuw product via veredeling en conceptontwikkeling en voert de bezoekers via de kwekerij naar de retail en het eindgebruik.

Vorig jaar pakte Plantarium al uit met verrassende plantencombinaties in de seizoentuin centraal op de beurs én de pot-plantcombinaties in het Plantarium Tuin Theater. Dit jaar gaat de reis verder langs de techniek, het boomkwekerijproduct en de bloemsierkunst.

Twintig voorbeeldtuinen
In de centrale as van de beurs, waarvoor Bureau Niek Roozen BV het masterplan heeft gemaakt, worden op basis van uiteenlopende thema’s twintig voorbeeldtuinen aangelegd met verrassende en inspirerende plantencombinaties. Regionaal bekende tuinarchitecten en hoveniers krijgen hier de gelegenheid hun kennis en kunde te etaleren. Thema’s als gezondheid, de eetbare tuin, water en romantiek worden uitgewerkt. In de tuinen wordt gebruik gemaakt van de producten die de exposanten aan Plantarium beschikbaar stellen.
Als basis worden bakken gebruikt die aan elkaar gekoppeld één voorbeeldtuin vormen. Op die manier zijn de tuinen mobiel en kunnen naar elke denkbare verkoopplek worden getransporteerd. In navolging van de vorig jaar in bakken getoonde plantencombinaties in de seizoentuin kunnen tuincentra deze mobiele tuinen eenvoudig namaken.

De centrale as mondt uit in het Plantarium Experience centre (hal 2) met de diverse huisbeurzen, demonstraties, de Tuinzaken Experience shop en de meest bijzondere parel van Plantarium: de nieuwighedenpresentatie.

Deelname
Ook dit jaar loopt de beurs vol. De exposanten kennen de waarde van Plantarium als graadmeter en vaste waarde op de internationale agenda. 300 exposanten uit vijftien verschillende landen gaan 20.000 bezoekers ontmoeten met ca. 40 nationaliteiten. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar en te verkrijgen via www.plantarium.nl/exposant. Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Deel deze pagina: