Clematis 'Diamond Ball' en concept Plants of the World winnen Persprijs

21-08-2013

In de categorie Tuinplanten heeft Clematis ‘Diamond Ball’ van Clematis Marczynski Container Nursery uit Polen de Plantarium Persprijs gewonnen. Plants of the World van Bremmer Boomkwekerijen v.o.f. uit Waddinxveen won deze prijs in de categorie concepten. Er was sprake van een bijzondere close finish, want de winnaar werd op slechts 1 punt gevolgd door "Rose Hip Marmelade" van Rozenkwekerij Gebr. Seuren BV uit Lottum.

Over het concept Plants of the World zei de jury dat het een goed idee is om bekende planten op een nieuwe, speelse manier onder de aandacht te brengen bij de consument (en Retail) en ze zo extra reden te geven om tot aankoop van de plant over te gaan. 
De jury was lovend over de Clematis ‘Diamond Ball’. Met name de aantrekkelijke, dubbele, gevulde bloemen, die de plant een rijk aanzien geven sprak de jury aan. De Plantarium Persprijs werd aan de winnaars uitgereikt door de voorzitter van de jury, mevrouw Galina Vlasenok, TV journalist uit Rusland.

Veel inzendingen
In de categorie concepten werden 13 inzendingen door de jury beoordeeld. De derde plaats was voor het concept Magical Four Seasons - Hydrangea macrophylla Magical ingezonden door Kolster BV uit Boskoop. Bij de tuinplanten waren 18 inzendingen. De tweede plaats was voor Hydrangea macrophylla ‘Qufu’ (MAGICAL GREENFIRE) van Kolster BV uit Boskoop. Op de derde plaats eindigde Physocarpus opulifolius ‘Jefam’ (AMBER JUBILEE) van Joh. Stolwijk & Zn. BV uit Boskoop.

In de jury voor de persreis waren ruim 20 journalisten vertegenwoordigd uit de landen Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechie.

Deel deze pagina: