Campsis 'Takarazuka Fresa' (SUMMER JAZZ FIRE) beste nieuwigheid Plantarium 2014

27-08-2014

Drie keer goud
Buiten de beste nieuwigheid werden nog twee andere planten door de jury met goud bekroond. Hydrangea macrophylla 'Deep Purple' van De Jong Plant BV uit Boskoop. Het oordeel van de jury was hierbij: stevige planten die zeer uniform bloeien. Bloemen donkerpaars met lichtere hartjes; zeer fraai. Nandina domestica 'Lemon-Lime' van Kolster BV uit Boskoop kreeg als juryrapport: zeer uniform gekweekte en goed gepresenteerde planten. In het sortiment Nandina met paarse en rode scheuten is deze cultivar met lichtgroene scheuten een vernieuwende aanwinst.

De jury kende voorts 14 zilveren en 22 bronzen medailles toe.

99 planten gekeurd
Bij de 32e editie van Plantarium waren er 131 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er 99 uiteindelijk gekeurd. Helaas waren een aantal deelnemers door onverwachte omstandigheden gedwongen om hun inzending terug te trekken. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website: www.plantarium.nl. 

Deel deze pagina: