Bloeiende Rhododendrons op Plantarium 2019

25-03-2019

Groen voor in iedere tuin: Green Fits All. Met dit thema stimuleert Plantarium deelnemers om zowel binnen als buiten de keten te zoeken naar mogelijkheden om groen een kans op groei te geven. Op Plantarium 2019 introduceert Plantipp twee nieuwe planten binnen de serie Encore®. Met een compacte en groenblijvende Rhododendron die niet alleen in de lente, maar ook in de herfst bloeit is dit een ideale plant voor borders en potten in iedere tuin.

Een Rhododendron die niet alleen in de lente, maar ook in de herfst bloeit. De Rhododendron Encore® serie is het levenswerk van Mr. Robert E. ‘Buddy’ Lee uit de Verenigde Staten. Op zijn 15e raakte hij gefascineerd door deze plant toen hij een bijbaantje bij een kwekerij had. Na zijn middelbare school begon hij in zijn eigen kas Rhododendron te verzamelen. Op een dag stuitte Buddy op een zeldzaam Taiwanese soort die een seizoen later bloeit. Deze planten ging hij kruisen met traditionele rassen die in de lente bloeien. Zijn doel: een Rhododendron die in meerdere seizoenen bloeit. Vele jaren en tienduizenden zaailingen later introduceerde hij zijn eerste Encore® ras in 1995. Inmiddels telt de collectie meer dan 30 rassen. Buddy is nog altijd zeer actief met het veredelen van zijn favoriete plant. De nieuwste Encores zijn, naast herbloeiend, ook beter bestand tegen felle zon en kou.

Op het Plantarium 2019 introduceert Plantipp in Europa twee nieuwe leden van de serie: Rhododendron Encore® Fire ('Roblez') en Encore® Sunburst ('Roblet'). Beide rassen zijn compact en groenblijvend met glossy, donker blad. Encore® Fire heeft vuurrode bloemen die de tuin laten knallen met kleur. Encore® Sunburst heeft een frisse uitstraling met haar zalmroze bloemen met een wit randje. Een ideale plant voor borders, potten en bijvriendelijke tuinen. Makkelijk in het onderhoud en…extra genieten door Encore®’s lange bloei!Plantipp BV
Brunel 21
3401 LJ IJsselstein

+31(0)6-53550808
+31(0)30-6875561

www.plantipp.eu

Deel deze pagina: