Kwalitatieve productontwikkeling bij Empho

27-06-2019

Plantarium deelnemer Empho produceert hoogwaardige siergrassen. Met een uitgebreid assortiment met ruimte voor de bekende soorten én voor zelf ontwikkelde soorten onderscheidt Empho zich. Op empho.nl is het enorme assortiment duidelijk inzichtelijk.

Innovatie en soortechtheid
Empho maakt selecties uit bestaande soorten en innoveert met nieuwe soorten. Met de ontwikkeling van eigen, unieke producten onderscheidt Empho zich. Klanten kunnen bij Empho ook soorten aandragen voor het opzetten van een productie. Het productieproces heeft Empho volledig in eigen beheer. Daardoor is de soortechtheid gegarandeerd. De korte lijnen zorgen ervoor dat de verwerking snel verloopt. Dat beïnvloedt positief de productkwaliteit.

Bevlogen
Piet Bron van Empho is van jongs af aan een bevlogen kweker met groene vingers. Hij is altijd op zoek naar kennis en nieuwe grassoorten. In zijn zoektocht naar kwaliteit en bijzondere producten maakt hij niet alleen gebruik van de proeftuin van het bedrijf, maar ook zijn eigen voortuin doet dienst als proeftuin. Zijn voortuin ligt aan een drukke straat waar veel particulieren langs wandelen. Hun reacties geven Piet een goede indruk van de sierwaarde van zijn product.

Miscanthus ‘Red Cloud’ en ‘Pink Cloud’
Innovatie is erg belangrijk voor Empho. Goede voorbeelden zijn: Miscanthus sinensis ‘Red Cloud’ en Miscanthus sinensis ‘Pink Cloud’, beide prijswinnende soorten. Miscanthus ‘Red Cloud’ springt eruit vanwege de opvallende rode bloempluimen. Miscanthus ‘Pink Cloud’ is een siergras met prachtige roze bloempluimen. Ze hebben ook gemeenschappelijke kenmerken. De planten zijn compact en onderhoudsvriendelijk. Ze staan graag in de zon of halfschaduw en ze zijn niet veeleisend qua grondsoort. De Miscanthus ‘Red  en Pink Cloud’ zijn veelzijdig en prima toe te passen als haag, borderbeplanting en solitair op terras of patio. Nog enkele highlights: mooie kleuren, rijke bloei en maximaal één meter hoog. Deze Miscanthus bloeit eerder dan de traditionele Miscanthus soorten over een langere periode. Al met al zijn deze twee siergrassen bijzondere eindresultaten van de kwalitatieve productontwikkeling van Empho.

Welkom bij Plantarium
Van 21 t/m 23 augustus wordt Plantarium weer georganiseerd. Tijdens deze vakbeurs kan je de Miscanthus ‘Red Cloud’ en ‘Pink Cloud’ bewonderen in de stand van Empho, maar ook andere (nieuwe) siergrassen.

Deel deze pagina: