Beste Nieuwigheid Plantarium 2013

21-08-2013

De jury noemde de plant vernieuwend door de combinatie van een bijzonder compacte groeivorm, korte, goedgevulde bloempluimen in een frisse roze kleur en zeer rijkbloeiend.

Vier keer goud
Buiten de beste nieuwigheid werden nog vier andere planten door de jury met goud bekroond. Hydrangea macrophylla ‘Qufu’ (MAGICAL GREENFIRE) van Kolster BV uit Boskoop had als jurycommentaar: unieke kleurstelling van de steriele bloemen, zeer rijk bloeiend en in een uitstekende presentatie. Hydrangea paniculata ‘Jane‘ (LITTLE LIME) van Valkplant BV en Pieter Zwijnenburg jr. uit Boskoop werd door de jury vernieuwend genoemd door de compacte groeiwijze in combinatie met bloemvorm, de stevige takken en de brede toepasbaarheid in zowel openbaar groen als in particuliere tuinen.
Liriodendron tulipifera ‘Edward Gursztyn’ van Boomkwekerij Marcel van Nijnatten uit Zundert werd door de jury geroemd door zijn vernieuwende kroonvorm in Liriodendron en een prima presentatie. Rosa 'Relax0009' (OUR LAST SUMMER) tot slot van Roses Forever ApS, Sabro uit Denemarken kreeg als juryrapport: voor een klimroos al op jonge leeftijd bloeiend; fantastisch geurende bloemen.

De jury kende voorts 18 zilveren medailles en 33 bronzen medailles toe.

Meeste inzendingen ooit
31e editie van Plantarium heeft meeste inzendingen voor de nieuwighedenkeuringen ooit. In totaal waren er 139 planten ingeschreven, daarvan zijn er 106 uiteindelijk gekeurd. Helaas waren een aantal deelnemers door onverwachte omstandigheden gedwongen om hun inzending terug te trekken. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

Plantarium 2013 wordt gehouden van 21 t/m 24 augustus in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Voor nadere informatie: www.plantarium.nl of via mail of telefoon: info@plantarium.nl en 0172 235400.

Deel deze pagina: