Nieuws

Thema Plantarium 2019: “Green Fits All”

Het thema van Plantarium 2019 is “Green Fits All”. Met dit thema biedt de beurs een platform voor samenwerking binnen de keten, maar ook daarbuiten. Groen heeft de toekomst. Groen past binnen elke werkwijze en levensstijl. Groen maakt het geheel compleet. Groen is een maatschappelijk issue!

Plantarium gaat verder op ingeslagen weg

De resultaten van Plantarium 2018 zijn duidelijk: de nieuw ingeslagen weg is goed en smaakt naar meer. Standhouders hebben zich positief uitgelaten over de afgelopen editie en sterken de organisatie dat zij de goede richting hebben gekozen.

Plantarium 2018 was top!

“Let’s make the world greener together.” Onder dat motto trakteerden Plantarium en GROEN-Direkt van 22 t/m 24 augustus een groot internationaal publiek op een groenrijke totaalbeleving in Boskoop.

Persprijs Plantarium 2018 voor Triple Beauty en Ficinia Ice Crystal

Ficinia Ice Crystal van F.N. Kempen bv uit Mijdrecht heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs 2018 gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar Triple Beauty tevens ingezonden door F.N. Kempen bv.

Buddleja davidii 'SMNBDBT' (ROCKETSTAR INDIGO) Beste noviteit Plantarium 2018

Buddleja davidii 'SMNBDBT' (ROCKETSTAR INDIGO) ingezonden door Valkplant BV uit Boskoop is uitgeroepen tot beste Noviteit Plantarium 2018.

Plantarium 2018 klaar voor de start

Plantarium 2018 staat in de startblokken. De plattegrond is gereed en de contouren van de beurs zijn op de vloer uitgezet. Met nog ruim een week te gaan liggen de voorbereidingen op schema. “Het was een uitdaging om de entree van de nieuwe locatie zodanig vorm te geven dat de bezoeker bij binnenkomst zich al in een groene oase waant. Ik ga nog niet te veel prijsgeven, maar we denken dat we daarin zijn geslaagd”, zegt beursmanager Jos van Lint.

Plantarium 2018: dé plek om uw bedrijf te presenteren

Plantarium 2018 is nagenoeg vol geboekt, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook de eerste aanmeldingen voor de noviteitenkeuring en de persprijs zijn binnen. “We zijn als organisatie tevreden over het verloop van de aanmeldingen. We merken dat de sector weer in een positieve flow zit”, zegt beursmanager Jos van Lint.

Sterk deelnemersveld vormt Plantarium 2018

De komende editie van Plantarium heeft een sterk deelnemersveld. Voor veel bedrijven is de nieuwe opzet van Plantarium aanleiding om deel te nemen, soms na jaren van afwezigheid.

Stimulans voor kwekersdeelname

Uniek dit jaar is de krachtenbundeling in één hal; alle kwekers zijn voor de beursbezoeker goed te vinden. Ingedeeld wordt op de behoefte van deelnemende kwekers om zelf te bepalen welke type standbouw zij willen. De hal wordt opgedeeld naar het type standbouw, maar de bezoeker zal zijn bezoek ervaren als één complete groene presentatie.

Techniek krijgt meer podium op Plantarium 2018

In augustus 2018 vindt Plantarium plaats op een nieuwe locatie, onder één dak met GROEN-Direkt. Een nieuwe locatie betekent ook een nieuwe lay-out voor de beurs. Naast de groene deelnemers krijgen de toeleveranciers méér podium om hun innovaties te presenteren en demonstreren, letterlijk.

Nieuw event ”Garden Trials and Trade” van 12 t/m 14 juni 2018

Van oudsher is Plantarium hét podium voor nieuwe introducties. Het tijdsgebonden karakter “eind augustus” beperkt echter de mogelijkheden om een breed assortiment ter keuring aan te bieden.

Nieuwe koers Plantarium spreekt aan

Ruim een maand na het bekend worden van de nieuwe koers van Plantarium (nieuwe locatie, nieuwe lay-out, nieuw format), ontvangt de gekozen richting veel waardering.

Plantarium Growing Together

De ingezette koers is erop gericht de beurzen in gezamenlijkheid te laten groeien met name in belangstelling van nationaal en internationaal vakbezoek.

Plantarium 2018 en GROEN-Direkt onder één dak

Plantarium en GROEN-Direkt zoeken fysieke aansluiting in 2018. Plantarium vindt in augustus 2018 plaats in de hal die grenst aan de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt. Twee beurzen onder één dak dus. Hiermee ontstaat het grootste internationale tuinplantenevenement van het jaar met een totaalpakket van boomkwekerij-aanbod waar handel en productie business doen in een inspirerende omgeving.

35e editie Plantarium goed gewaardeerd

De 35e editie van Plantarium, die van 23 t/m 26 augustus plaatsvond in Hazerswoude/Boskoop, is goed verlopen. De nieuwe opzet van de beurs, waarbij inspiratie en beleving de boventoon voeren, werd door de bezoekers goed gewaardeerd. Ook de samenwerkende standhouders in de Houses of Inspiration waren tevreden over het resultaat.

Hortapp en ConnectedGreen Beste Idee Plantarium 2017

Hortapp ingezonden door Chelle van der Meijde, namens studenten van Green Tec Wellant College Delft en ConnectedGreen van René Voogt uit Boskoop, en gepresenteerd door Maaike de Reuver, zijn uitgeroepen tot Beste Idee Plantarium 2017.

F.N. Kempen BV en Duif International Beste Stands Plantarium 2017

De stand van Duif International uit Aalsmeer is uitgeroepen als Beste Stand bij de Toeleveranciers. Bij de groene deelnemers ging deze prijs naar F.N. Kempen BV uit Mijdrecht.

Beste Noviteit Plantarium 2017: Hydrangea macrophylla 'Jong 01' (Lady Mata Hari)

Hydrangea macrophylla 'Jong 01' (Lady Mata Hari) is uitgeroepen tot beste Noviteit Plantarium 2017. De plant werd ingezonden door De Jong Plant B.V. uit Boskoop.

FleuraTerrazza concept en Cercis canadensis 'The Rising Sun' winnen Persprijs Plantarium 2017

Cercis canadensis 'The Rising Sun' van Joh Stolwijk & Zn. uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium persprijs gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar FleuraTerrazza concept van Van der Starre uit Boskoop.

KVBC Symposium: “Groene Kennis delen”

Op vrijdag 25 augustus organiseert de KVBC op Plantarium een symposium met als thema: ‘Groene Kennis delen”. Voor dit symposium zijn drie sprekers uitgenodigd die een verhaal vertellen vanuit drie verschillende invalshoeken.

Proloog Plantarium 2017: Inspiratietuin door Joop Zoetemelk geopend

Op donderdag 17 augustus heeft Joop Zoetemelk zijn tuin, die voor Plantarium 2017 is ontworpen en gerealiseerd, geopend. De Joop Zoetemelk tuin is één van de acht inspiratietuinen die laten zien dat de beplanting een verhaal kan vertellen. Elke tuin is gekoppeld aan of gemaakt over een bekend en inspirerend persoon, en vertelt het verhaal van deze persoon.

Stories en inspiratie rode draad van Plantarium

Met nog krap twee weken te gaan zijn standhouders en de Plantarium organisatie druk bezig om voor de 35e keer een succesvolle beurs neer te zetten. “Alle ingrediënten hiervoor zijn inmiddels verzameld. Nu alles nog op een creatieve manier samenvoegen en Plantarium 2017 kan van start”, aldus beursmanager Jos van Lint.

Holygreen festival uit de start blokken

Het aftellen is begonnen! Over drie weken openen de deuren van het eerste Holygreen Festival. Het festival, dat onderdeel uitmaakt van het Plantarium, laat haar bezoekers dansend, proevend en doormiddel van leuke activiteiten kennis maken met groen. Zet vrijdagavond 25 augustus dus maar in je agenda en bemachtig snel een kaartje!

Veiling van Boomkwekerij-, Tuinbouwmachines en -materialen

Tijdens Plantarium wordt er door Troostwijk Auctions een online inbreng veiling gehouden van tuinbouwmachines en -materialen. De kavels zijn voor een belangrijk deel afkomstig uit faillissementen en bedrijfsbeëindigingen.

Nieuwste ontwikkelingen en innovaties op Technopark Plantarium

Negen toeleveranciers tonen hun nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (teelt)techniek buiten op het Technopark. Bezoekers lopen over het Technopark naar de hoofdingang en nemen dan gelijk kennis van alle ontwikkelingen en technische innovaties die de standhouders te bieden hebben.

Joop Zoetemelk bezoekt zijn tuin op Plantarium

De Joop Zoetemelk tuin, gebaseerd op eenvoud, is één van de acht inspiratietuinen die zijn ontworpen voor Plantarium op basis van het thema “Stories”. Gardini.nl ontfermt zich over de uitvoering. Het ontwerp is van Peter Zaal. In de week voorafgaand aan Plantarium zal de in Frankrijk woonachtige voormalig profwielrenner Joop Zoetemelk de tuin officieel zijn naam geven.

Zesde House of Inspiration in teken van ‘Specialties’

Op Plantarium 2017 worden niet vijf maar zes Houses of Inspiration ingericht om het verhaal rondom een bepaald thema te vertellen. Het zesde House of Inspiration staat in het teken van ‘Specialties’. In dit House krijgen planten, die volgens de inzender een extra podium verdienen, een prominente plek.

Jan van den Bos
18-07-2017

Jan van den Bos

Op woensdag 12 juli jl. is na een kort ziekbed overleden de heer Jan van den Bos. Jan heeft vele bestuurlijke functies vervuld waaronder het voorzitterschap van de VGB en van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij.

Plantarium daagt studenten en vakgenoten uit

Tijdens de vakbeurs Plantarium worden diverse extra activiteiten georganiseerd voor deelnemers, maar ook voor niet deelnemers. Eén van deze activiteiten is ‘Het Beste Idee Plantarium 2017’.

Proef de Kerstsfeer op Plantarium 2017

Met nog krap twee maanden te gaan wordt de invulling van de vijf Houses of Inspiration op Plantarium 2017 steeds concreter. Deelnemers en toeleveranciers slaan de handen ineen en tekenen voor de invulling ervan. Het House of Inspiration Christmas 2017 vertelt het verhaal van de Kersttrends 2017.

Plantarium 2017 biedt netwerkevent op woensdagavond

Op de openingsdag van Plantarium 2017 krijgen deelnemers van Plantarium, GROEN-Direkt en genodigden een netwerkevent aangeboden. Cor Hospes, gespecialiseerd in storytelling en content marketing, houdt voorafgaand aan het event een verrassend betoog.

Jongeren slaan een brug tussen groene initiatieven

Met Holygreen ticket ook naar GROW Festival in Almere! Jongeren die nu een ticket voor het Holygreen festival aanschaffen krijgen zaterdag 24 juni 2017 ook toegang tot het GROW Festival in Almere. Beide festivals laten jongeren op een vernieuwende manier kennis maken met groen. Een win-win situatie dus voor zowel organisatie als de bezoekers van de festivals.

Holygreen Festival
16-06-2017

Holygreen Festival

Groen, dat kennen we wel in Boskoop! Een groen festival, dat ontbrak nog. Reden genoeg voor Plantarium Boskoop om een doos groene confetti open te trekken en jongeren dansend, proevend en op een vernieuwende manier kennis te laten maken met groen. Op vrijdag 25 augustus gaan de deuren van deze groene oase open in Boskoop/Hazerswoude. Holygreen it is!

Inspiratie en Storytelling komen samen op Plantarium 2017

Met acht inspiratietuinen en vijf houses of inspiration is de 35e editie van Plantarium een bron van inspiratie voor bezoekers en standhouders. Vier tuinontwerpers van het ontwerpinstituut laten met de tuinen zien dat de beplanting een verhaal kan vertellen. Elke tuin is gekoppeld aan of gemaakt voor een bekend en inspirerend persoon, en vertelt het verhaal van deze persoon.

Holygreeners zoeken pecunia

De voorbereiding van het eerste groene festival tijdens Plantarium is in volle gang. De organiserende groep jongeren, Holygreeners, melden dat de line-up voor een groot deel bekend is evenals vele groene items.

Inspiratietuinen Plantarium 2017

Niet de zoveelste standaardtuin op de zoveelste beurs maar tuinen met betekenis en waarover wordt nagepraat. Met andere woorden: tuinen die een verhaal vertellen! Er is voor gekozen om de inspiratietuinen te koppelen aan ofwel te maken voor een inspirerend persoon. Een tuin die bij hem of haar past en zo dus het verhaal van die persoon vertelt.

Wedstrijd om de titel Jong Boomkwekerij Talent 2017

De redactie van De Boomkwekerij komt in het dagelijks werk veel jong talent tegen. Jonge boom- of vaste plantenkwekers die vol goede moed en ambitie het ouderlijk bedrijf instappen of overnemen. Jongeren die in hun ondernemen met durf en visie nieuwe wegen inslaan. Zij vertegenwoordigen de toekomst van de sector. Hét vakblad voor de boomkwekerij en vaste plantensector zet die talenten in het zonnetje op Plantarium 2017.

Plantarium 2017 krijgt vorm

Met een mooi, internationaal, deelnemersveld, zowel in de hoofdhal als op het nieuwe kwekersplein krijgt Plantarium 2017 haar definitieve vorm. Op 1 juni aanstaande wordt de indeling tijdens de deelnemersvergadering vastgesteld. Naast de standhouders zijn vijf Houses of Inspiration prominent op de beurs aanwezig.

Vliegende start najaarshandel op Kwekersplein Plantarium

De stichting Beurshal en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij bundelen krachten om het nieuwe kwekersplein op Plantarium 2017 tot een succes te maken. De Stichting Beurshal met ‘Varb’ en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij met ‘Plantarium’ hebben beiden als missie de handel te bevorderen in sierteeltproducten. Het partnership versterkt de organisaties in het realiseren van deze missie.

Naam van het groene festival tijdens Plantarium is bekend: Holy Green

Met een verwijzing naar Hollywood hebben de organiserende jongeren een verheffende naam willen geven aan hun eerste groene festival tijdens Plantarium: Holy Green.

Toeleveranciers in de picture op het kwekersplein Plantarium 2017

Het nieuwe kwekersplein op Plantarium 2017 vormt het decor voor korte presentaties van toeleveranciers aan de aanwezige kwekers én het vakpubliek.

Greenport Boskoop stimuleert kwekersplein op Plantarium

De Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop stimuleert met een financiële bijdrage én haar aanwezigheid het nieuwe initiatief van Plantarium én Varb om te komen tot een kwekersplein op Plantarium 2017.

Nieuw kwekersplein op Plantarium

De stichting Beurshal met “Varb” en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij met “Plantarium” hebben beide als missie de handel te bevorderen in sierteeltproducten. Met een vernieuwde Varb en een vernieuwd Plantarium werken beide organisaties toe naar een vliegende start van de najaarshandel vanaf een nieuw kwekersplein op Plantarium 2017.

YouTube kanaal Plantarium in de lucht

Het eerste verhaal rondom Plantarium 2017 is vastgelegd op film en staat vanaf vandaag live op het YouTube kanaal van Plantarium. Beursmanager Jos van Lint bijt het spits af met zijn groene inspiratie. “We constateren dat deelnemers op zoek zijn naar vernieuwing en dat bezoekers verrast willen worden. Als beurs moeten we daar op inspelen. Vandaar dat elementen als inspiratie en beleving aan de beurs worden toegevoegd. Ik vind het prachtig om daar over na te denken”, zegt van Lint in zijn video.

Groen festival tijdens Plantarium 2017

Jongeren gaan uitdaging aan en pakken organisatie op! Tijdens de vakbeurs Plantarium die wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 wordt voor de eerste keer een groen festival voor en door jongeren georganiseerd. Het festival is één van de items die de beurs hipper moet maken en Plantarium meer het event laat zijn als bron van inspiratie op het gebied van groene toepassingen.

Storytelling Plantarium

Standhouders worden uitgedaagd hun verhaal te vertellen. In het kader van het thema van Plantarium 2017, “Stories”, worden deelnemers aan Plantarium nu al uitgedaagd om op een inspirerende en innovatieve manier hun verhaal te tonen. De komende maanden worden zij in de gelegenheid gesteld om hun boodschap in beeld te brengen.

Nieuwe koers Plantarium

Beurs hipper en bron van inspiratie! Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij kiest voor een nieuwe koers voor Plantarium. “Onder de naam Plantarium 3.0 maken we de beurs hipper en wordt het event een inspiratiebron op het gebied van groene toepassingen”, aldus voorzitter Jan Willem Griep.

Thema Plantarium 2017: “Stories”

Het thema van de 35e editie van Plantarium is “Stories”. Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij onderstreept met de keuze voor dit thema dat verhalen een onmisbaar onderdeel zijn bij de marketing van het product. Het thema biedt de deelnemers en de beurs zelf handvaten om het verhaal bij hun product te vertellen. Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017.

Plantarium behoudt internationaal karakter

01 september 2016 - Een kwart van het commercieel vakbezoek aan Plantarium 2016 kwam uit het buitenland. Totaal trok Plantarium 16.100 bezoekers. Dit zijn zo’n 1.000 bezoekers minder dan voorgaande jaren. Het aantal commercieel vakbezoek laat met 10.600 een lichte daling zien en is weer op het peil van twee jaar geleden toen 10.650 vakbezoekers de beurs bezochten.

Plantarium 2016 was cool

27 augustus 2016 - De afgelopen dagen zijn er weer hitte records genoteerd. Ook op Plantarium waren deze tropische temperaturen merkbaar. Ondanks de warmte was er op de beurs een positieve sfeer en een perfect klimaat voor het zakendoen. Het aantal commercieel vakbezoek heeft er niet onder geleden. Wel is het totaal aantal bezoekers iets achtergebleven. Door de ruime opzet met alle verkoeling gevende groene planten was er echt sprake van een cool Plantarium.

Team Willemstein Hoveniers “Beste Green Team Plantarium”

26 augustus 2016 - Het team van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen is op Plantarium uitgeroepen als “Beste Green Team Plantarium 2016”. Boomkwekerijen, tuincentra, handelsbedrijven, hoveniers/groenvoorzieners en toeleverende bedrijven konden hun medewerkers nomineren voor “Het Beste Green Team Plantarium 2016”.

Amazingworld en Power Plant Beste Idee Plantarium 2016

26 augustus 2016 - Power Plant ingezonden door studenten van het Wellantcollege uit Delft en Amazingworld van Van der Velde Waterplanten bv uit Bleiswijk zijn uitgeroepen tot Beste Idee Plantarium 2016.

Hydrangea macrophylla Three Sisters® en Clematis 'Taiga'® winnen Persprijs Plantarium 2016

24 augustus 2016 - Clematis 'Taiga'® van Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen BV uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs 2016 gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar Hydrangea macrophylla Three Sisters® van De Jong Plant BV uit Boskoop en Heinje Pflanzen-Handel GmbH & Co uit Edewecht(D).

J.G. Cammeraat vof en Rovero Systems B.V. Beste stands Plantarium 2016

24 augustus 2016 - Voor de tweede keer op rij is de stand van J.G. Cammeraat vof uit Boskoop door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2016. Rovero Systems B.V. uit Raamsdonksveer kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers.

Astilbe 'Chocolate Cherry' (MIGHTY) beste Noviteit Plantarium 2016

24 augustus 2016 - Astilbe 'Chocolate Cherry' (MIGHTY) is uitgeroepen tot beste Noviteit Plantarium 2016. De plant werd ingezonden door Compass Plants BV uit Hillegom. Naar het oordeel van de jury klopt alles aan deze plant. De plantopbouw is perfect, vol van blad, mooi donkergroen blad en bruinbrons jong blad. De bloem hebben een aparte en zeer sprekende bloemkleur en de bloemstelen zijn mooi donker.

Plantarium 2016 geopend door Toon Ebben

24 augustus 2016 - Tuinbouwondernemer van het jaar, Toon Ebben van Boomkwekerij Ebben B.V. uit Cuijk, heeft op woensdag 24 augustus Plantarium 2016 officieel geopend. Met de onthulling van de beste noviteit van Plantarium, Astilbe 'Chocolate Cherry' (MIGHTY) ingezonden door Compass Plants BV uit Hillegom, opende hij Plantarium 2016.

Mode en planten samen op de catwalk bij Plantarium

19 augustus 2016 - Op zaterdag 27 augustus wordt op de beursvloer van Plantarium een echte Catwalk opgezet. Op diverse tijden showen Vera en Tjarda (moes)tuinkleding van het merk GardenGirl samen met planten en plantconcepten die op de vakbeurs in de prijzen zijn gevallen en allemaal een eigen verhaal hebben.

Jan Terlouw opent Tuin en Landschap Experience op Plantarium

16 augustus 2016 - Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw opent op zaterdag 27 augustus om 11:00 uur de Tuin en Landschap Experience op boomkwekerijvakbeurs Plantarium in Boskoop voor het publiek. Vanaf 24 augustus is de Experience al te bezichtigen voor vakbezoekers.

Sortiment on Stage tijdens Plantarium 2016

06 juli 2016 - Op vrijdag 26 augustus organiseren Plantarium en de KVBC een seminar dat geheel in het teken van sortiment staat. Zes sprekers uit binnen- en buitenland geven op elk uur van de beursdag een korte presentatie in het kader van sortiment.

Inschrijving geopend voor “Het Beste Idee Plantarium 2016”

13 juni 2016 - In het kader van het thema “Show It” daagt Plantarium bedrijfsleven en studenten (zowel MBO als HBO) uit om mee te doen aan de prijsvraag “Het Beste Idee van Plantarium 2016”. Tijdens de beursperiode biedt Plantarium een podium om innovaties of ideeën te tonen aan een nationaal en internationaal publiek.

Verkiezing “Het Beste Green Team Plantarium 2016” Nomineer nu uw medewerkers

10 juni 2016 - Boomkwekerijen, tuincentra, handelsbedrijven, hoveniers/groenvoorzieners en toeleverende bedrijven kunnen nu hun medewerkers nomineren voor “Het Beste Green Team Plantarium 2016”. Een nominatie voor deze verkiezing verhoogt de teamspirit en de betrokkenheid bij het bedrijf.

Augustus 2016 – Boskoop: the place to be

11 mei 2016 - Grootste internationale tuinplantenevenement! Iedereen die vakmatig bezig is met een groene leefomgeving moet eind augustus in Boskoop zijn. De Najaarsbeurs van GROEN-Direkt (24-26 augustus) en Plantarium (24-27 augustus) zorgen dan samen voor het grootste internationale tuinplantenevenement van het jaar met een totaalpakket van boomkwekerij-aanbod. Een deelnemersveld van ruim 500 kwekers, 200 handels-bedrijven en 50 toeleveranciers staat hiervoor garant.

NIEUWE SAMENWERKING ROND THEMA “SHOW IT” OP PLANTARIUM

10 mei 2016 - Hortipoint en |het ontwerp instituut| tekenen voor “De Tuin & Landschap Experience” Het vakblad Tuin en Landschap van Hortipoint (voorheen Stichting Vakinformatie Siergewassen) en |het ontwerp instituut| hebben de krachten gebundeld. Met “De Tuin & landschap Experience” op Plantarium laten zij op een artistieke manier de kracht en het belang van groen in de samenleving tot uitdrukking komen.

Plantarium 2016 showt sector in al haar facetten

28 april 2016 - De 34e editie van Plantarium showt de boomkwekerijsector in al haar facetten. Innovatie, sortiment, kennis en vakkundige, gedreven medewerkers zijn belangrijke pijlers onder het succes van de onderneming. Zij komen allemaal aan bod op Plantarium 2016.

Toon Ebben opent Plantarium 2016

03 maart 2016 - De opening van de 34e editie van Plantarium op woensdag 24 augustus wordt verricht door Tuinbouwondernemer van het jaar Toon Ebben. Toon Ebben (52 jaar) is de vierde generatie die de dagelijkse leiding heeft van het familiebedrijf Boomkwekerij Ebben BV in Cuijk. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend en vooral innovatief bedrijf met aandacht voor de natuur en biodiversiteit.

Plantarium breidt uit

25 februari 2016 - In het kader van het thema “Show it!” geeft Plantarium tijdens de 34e editie alvast een doorkijk naar de nieuwe toekomstige lay-out van de beurs in 2017. Op circa 3.000 m² extra beursoppervlakte wordt een nieuwe presentatie getoond die sfeer, beleving en inspiratie uitstraalt. Daarnaast komen er op de huidige beursvloer ruimtes voor de doelgroepen boomkwekerij, bloemisterij, openbaar groen en techniek. Plantarium 2016 wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016.

Rabobank official partner Plantarium 2016

02 december 2016 - Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij en Rabobank Gouwestreek en Groene Hart Noord gaan rond de 34e editie van Plantarium een partnership aan. Insteek van de samenwerking is dat partijen waarde creëren voor elkaar en voor de boomkwekerijsector. Het betreft een overeenkomst voor één jaar, maar inzet is een langdurige samenwerking.

Plantarium 2016: Thema “Show it!”

19 november 2015 - Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij geeft de 34e editie van Plantarium het thema “Show it!” mee. Dit thema biedt deelnemers kansen om te laten zien wat zij in huis hebben en dit te presenteren op Plantarium. De beurs wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016.

Kwart vakbezoekers Plantarium 2015 uit buitenland

16 september 2015 - Plantarium kan met recht zeggen dat het een internationale vakbeurs is. Bijna een kwart van de vakbezoekers kwam dit jaar uit het buitenland. Het totale bezoeksaantal lag dit jaar met 17.150 nagenoeg gelijk aan vorig jaar toen 17.180 mensen de beurs aandeden. Van het commercieel vakbezoek komt 24% uit het buitenland. De buitenlandse bezoekers komen uit alle werelddelen. Dit jaar zijn er uit 44 landen bezoekers geregistreerd.

Plantarium 2015 bewijst vaste waarde in beursland

31 augustus 2015 - Beurs wordt gewaardeerd om kwaliteit aanbod en bezoek. De 33e editie van Plantarium heeft aangetoond dat een licht herstel in afzet van tuinplanten merkbaar is. Ten opzichte van vorig jaar heerste er een beduidend positieve sfeer op de beurs. De bezoekers waarderen de kwaliteit van de beurs die met name gevormd wordt door de kwaliteit van de stands. Dit vertaalde zich in keuringsresultaten van de keuringscommissies van de KVBC.

Hydrangea macrophylla Music Collection® en Cosmos bipinnatus 'Xanthos' winnen Persprijs Plantarium 2015

26 augustus 2015 - Cosmos bipinnatus 'Xanthos' van Van Hemert & Co Seeds uit Hazerswoude heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs gewonnen. In de categorie Concepten ging deze prijs naar Hydrangea macrophylla Music Collection® van De Jong Plant BV uit Boskoop.

J.G. Cammeraat vof en Retail Experience Shop beste stand Plantarium 2015

26 augustus 2015 - De stand van J.G. Cammeraat vof uit Boskoop is door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2015. De Retail Experience Shop van TPK Media & Events uit Nieuwstadt kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers

Hydrangea macrophylla 'Ruby Tuesday' (MAGICAL RUBY TUESDAY) beste nieuwigheid Plantarium 2015

26 augustus 2015 - Hydrangea macrophylla 'Ruby Tuesday' (MAGICAL RUBY TUESDAY) van De Jong Plant BV uit Boskoop is uitgeroepen tot beste Nieuwigheid Plantarium 2015. MAGICAL RUBY TUESDAY is een opvallend compacte en vooral stevige plant met stevige bloemen, in een onderscheidende en zeer aansprekende kleur, aldus de KVBC jury.

Opening Plantarium 2015 kick off voor internationaal tuinplantenevenement

26 augustus 2015 - Leon Buskermolen, algemeen directeur van Hamiplant BV, onderdeel van Dutch Flower Group, heeft op woensdag 26 augustus 2015 Plantarium 2015 officieel geopend. Hij gaf hiermee het startsein voor het grootste internationale tuinplantenevenement ooit.

Technopark verwelkomt bezoekers Plantarium 2015

10 augustus 2015 - De bezoekers van Plantarium 2015 worden direct na de registratiebalie ontvangen op het Technopark op het buitenterrein. Vijftien standhouders tonen hier alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (teelt)techniek. Door de ruimere opzet zijn de standhouders in staat ook items te tonen die te groot zijn voor in de stand.

Plantarium, elke dag andere doelgroep in de schijnwerpers

10 juli 2015 - Plantarium is dé internationale vakbeurs voor de boomkwekerij en een must voor alle schakels in de sierteeltketen. Het thema Focus op verkoop biedt de standhouders veel aanknopingspunten om zichzelf te profileren. Maar ook voor de bezoeker, van kweker tot veredelaar of van retailer tot handelaar, heeft de beurs veel te bieden.

Verbinding Plantarium en GROEN-Direkt inspiratiebron

07 juli 2015 - “Groene lijn” voor kennis en inspiratie De fysieke verbinding tussen de vakbeurzen Plantarium en GROEN-Direkt, de zogenaamde “Groene Lijn”, vormt tijdens het grootste internationale tuinplantenevenement niet alleen een fysieke verbinding, maar is ook een bron van inspiratie en kennis. De “Groene Lijn” heeft zes halteplaatsen waar kan worden in- en uitgestapt. Bij elke halte staat door middel van pitches en/of informatiepanelen een onderwerp centraal.

Boek nu uw Ticket2Boskoop voor eind augustus

09 juni 2015 - GROEN-Direkt en Plantarium presenteren het grootste tuinplantenevenement

Nog enkele plaatsen beschikbaar op Plantarium 2015

26 mei 2015 - Met nog drie maanden te gaan noteert Plantarium 2015 tot nu toe al een mooi deelnemersveld. Voor de drieëndertigste editie hebben 270 deelnemers zich ingeschreven. Er is sprake van een sterk internationaal deelnemersveld.

Plantarium en GROEN-Direkt bieden totaaloverzicht en meer

06 mei 2015 - Iedereen die vakmatig te maken heeft met een groene leefomgeving doet er goed aan om eind augustus een reis naar Boskoop, Nederland te plannen. Door de nieuwe samenwerking tussen de bestaande vakbeurzen Plantarium en GROEN-Direkt ontstaat het grootste internationale boomkwekerijevenement ooit.

Plantarium Toekomst Proof

01 mei 2015 - De ambitie van het Algemeen Bestuur is om Plantarium verder te laten uitgroeien tot dé toonaangevende internationale vakbeurs van Europa op het gebied van (boom)sierteelt en aanverwante producten voor de professionele inkoper van groen.

Samenwerking met Groen-Direkt Boskoop

07 april 2015 - Gelijktijdig met Plantarium organiseert Groen-Direkt Boskoop op steenworpafstand haar najaarsbeurs.

Opening Plantarium 2015 door Marco van Zijverden

18 maart 2015 - Marco van Zijverden opent op woensdag 26 augustus 2015 de Internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij Plantarium 2015.

Plantarium 2015: Focus op verkoop

01 december 2014 - Het thema van de 33e editie van Plantarium is Focus op verkoop. Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij geeft hiermee aan dat verkoop sturing moet/kan geven aan productie. De sierteeltsector produceert heel veel mooie producten. Door bij de productie al na te denken over de verkoop kan beter worden ingespeeld op de wensen van de markt.

Plantarium 2014 trekt ruim 17.000 bezoekers

04 september 2014 - Met 17.180 bezoekers, 303 stands en 350 deelnemers is de 32e editie van de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium succesvol geweest. Qua bezoekersaantal zit de beurs weer in de stijgende lijn. Vorig jaar brachten 16.630 mensen een bezoek aan Plantarium.

Sfeervol Plantarium 2014 trekt ruim 17000 bezoekers

01 september 2014 - Met 303 stands en 350 deelnemers was de 32e editie van de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium weer succesvol.

Plantarium by Night succesvol

30 augustus 2014 - Op donderdagavond is Plantarium bezocht door ruim 300 ambtenaren en groene vrijwilligers van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Beste inzending van de

30 augustus 2014 - De 20 mobiele tuinen in de centrale as van de beurs worden door bezoekers én standhouders als een aanvulling voor de beurs gezien.

Plant'n'Relax Bio Tube en Clematis 'Maria Sklodowka Curie' PBR winnen Persprijs Plantarium 2014

27 augustus 2014 - In de categorie concepten heeft Plant‘n‘Relax® Bio Tube van Roses for Ever uit Denemarken de Plantarium Persprijs gewonnen. Clematis ‘Maria Skłodowska Curie’ PBR van Clematis Container Nursery uit Polen won deze prijs in de categorie Tuinplanten.

Campsis 'Takarazuka Fresa' (SUMMER JAZZ FIRE) beste nieuwigheid Plantarium 2014

27 augustus 2014 - Campsis 'Takarazuka Fresa' (SUMMER JAZZ FIRE) is uitgeroepen tot beste nieuwigheid van Plantarium 2014. De plant werd ingezonden door Hoogeveen Plants b.v. uit Hazerswoude. Naar het oordeel van de jury is de SUMMER JAZZ FIRE een opvallend compacte plant waarbij de bloemen al op circa 60 cm hoge takken verschijnen, dit is uniek binnen het Campsis sortiment. Daarnaast was de jury lovend over de warme oranjerode bloemkleur en het gezonde, donkergroene blad.

Goede start van Plantarium 2014

27 augustus 2014 - Jan Willem Breukink, lid van de directie van het in de zaadindustrie wereldwijd bekende bedrijf INCOTEC® en voorzitter van het bestuur van Seed Valley opende op woensdagochtend de internationale vakbeurs voor de boomkwekerijsector, Plantarium 2014. Voor Breukink zijn verbinden en samenwerken écht werkwoorden, vandaar dat de organisatie verheugd was met zijn toezegging voor het verrichten van de opening van Plantarium 2014.

Van Son & Koot BV en Designstar Beste Stands Plantarium 2014

24 augustus 2014 - De stand van Van Son & Koot BV uit Kaatsheuvel is door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2014. Designstar uit Boskoop kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers.

Plantarium 2014 klaar voor de start

20 augustus 2014 - Over precies een week gaat Plantarium 2014 van start. De standhouders en het organisatieteam doen er weer alles aan om voor zowel de deelnemers als de bezoekers een interessante beurs neer te zetten. Plantarium 2014 heeft bezoekers én standhouders veel te bieden. Ruim 300 standplaatsen met 350 bedrijven die zich presenteren, 22.000 m² inspiratie en naar verwacht 20.000 bezoekers uit meer dan 35 verschillende landen.

Persprijs Plantarium 2014

19 augustus 2014 - Een van de prijzen die jaarlijks op Plantarium worden uitgereikt is de Persprijs. Een prijs die wordt toegekend door een jury van vakjournalisten uit Nederland en buitenland. Een prijs die internationaal breed in de publiciteit wordt gebracht. Dus…een uitstekende mogelijkheid voor de deelnemers om zich te onderscheiden op Plantarium.

Ook buiten veel te zien tijdens Plantarium 2014

01 augustus 2014 - Tijdens Plantarium 2014 verzorgen de toeleveranciers ook demonstraties buiten. Ruim tien standhouders laten diverse ontwikkelingen zien op een nieuwe locatie.

Plantarium speelt in op duurzame toekomst

24 juni 2014 - Tijdens Plantarium 2014 is er een speciaal duurzaamheidsplein ingericht. Op dit plein wordt de verbinding gelegd tussen de huidige manier van verkoop en de duurzame toekomst.

Plantarium 2014 bijna volgeboekt

06 juni 2014 - De 32e editie van Plantarium is, ondanks de moeilijke situatie in de sector, met 303 inschrijvingen bijna volgeboekt.

De 20 van Plantarium

21 mei 2014 - Plantarium verbindt kwekers, hoveniers, retailers en consumenten. Het thema van de 32e editie is dan ook: Verbinden.

Opening Plantarium 2014 door JanWillem Breukink

25 april 2014 - De internationale vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium 2014 wordt op woensdag 27 augustus 2014 geopend door JanWillem Breukink.

Plantarium rijgt een groene ketting

14 maart 2014 - In het kader van het thema “Verbinden” van de 32e editie rijgt Plantarium de parels van de beurs aan één groene ketting. Op deze manier verbindt en ontwikkelt Plantarium zich tot een totaalbeurs voor alle schakels binnen de keten en de branches binnen de sector.

Plantarium 2014: Verbinden

27 november 2014 - De 32e editie van Plantarium krijgt als thema mee: “Verbinden”. De Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij wil met dit thema benadrukken dat planten mensen niet alleen boeien, maar ze ook nader tot elkaar brengt.

Plantarium 2013 trekt record aantal buitenlands vakbezoek

28 augustus 2013 - Het aantal vakbezoekers uit het buitenland op Plantarium 2013 is met 6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. 23 procent van het commercieel vakbezoek komt uit buitenland. Het vakbezoek uit Duitsland is het grootst (22%), gevolgd door België (18%) en op de derde plaats staat Frankrijk (11%).

Beste stands Plantarium 2013

21 augustus 2013 - De combinatiestand van Van Riel/Puur Aroma/Decker Jacobs is door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2013. Infogroen Software B.V. kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers.

Clematis 'Diamond Ball' en concept Plants of the World winnen Persprijs

21 augustus 2013 - In de categorie Tuinplanten heeft Clematis ‘Diamond Ball’ van Clematis Marczynski Container Nursery uit Polen de Plantarium Persprijs gewonnen. Plants of the World van Bremmer Boomkwekerijen v.o.f. uit Waddinxveen won deze prijs in de categorie concepten.

Beste Nieuwigheid Plantarium 2013

21 augustus 2013 - Astilbe 'Look At Me' (Arendsii Group) is uitgeroepen tot beste nieuwigheid van Plantarium 2013. De plant werd ingezonden door Compass Plants BV in samenwerking met Mts Lucassen, beiden uit Hillegom.