Keuringen

Plantarium telt twee keuringen, te weten: de nieuwighedenkeuring en de persprijs. De keuringen worden verricht door bekwame jury’s, samengesteld door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de internationale vakpers.


Prijzen

Tijdens Plantarium worden prijzen toegekend, te weten:

a) de beste nieuwigheid
b) de persprijs
 


Nieuwigheden

Nieuwigheden zijn de op Plantarium nieuw geïntroduceerde planten van bedrijven uit binnen- en buitenland die gekeurd worden door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.
Al jarenlang trekt de presentatie van Nieuwigheden een enorme belangstelling van nationale en internationale vakbezoek én vakpers.

Aanmelden mogelijk vanaf 1 april 2020.

- Nieuwigheden aanmelden (deelnemer Plantarium 2020)
Kosten: € 175,00 per nieuwigheid, daarna € 75,00 per nieuwigheid, excl. BTW
(maximaal 5 nieuwigheden per inzender)

- Nieuwigheden aanmelden (geen deelnemer Plantarium 2020)
Kosten: € 175,00 voor elke nieuwigheid + eenmalig € 125,- mediafee, excl. BTW
(maximaal 5 nieuwigheden per inzender)


Persprijs (alleen voor exposanten)

De persprijs wordt toegekend door een jury van vakjournalisten uit Nederland en buitenland. Een prijs die internationaal breed in de publiciteit wordt gebracht.
De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuinplanten (in brede zin, dus geschikt voor tuin, terras en balkon) en Concepten.

Heeft u een nieuwe of een anders gepresenteerde plant die zich door zijn toegevoegde waarde duidelijk van andere onderscheidt en ruim verkrijgbaar is? Of heeft u een concept waarvan u denkt dat dit zeker zal aanslaan bij de detailhandel en de consument?