Keuringen

Plantarium telt twee keuringen, te weten: de Noviteitenkeuring en de persprijs. De keuringen worden verricht door bekwame jury’s, samengesteld door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de internationale vakpers. Vanwege de grote diversiteit aan stand mogelijkheden is dit jaar besloten om de keuring voor de beste stand niet meer te laten plaats vinden.


Prijzen

Tijdens Plantarium worden prijzen toegekend, te weten:

a) de beste Noviteit
b) de persprijs
 


Noviteiten

Noviteiten zijn de op Plantarium nieuw geïntroduceerde planten van bedrijven uit binnen- en buitenland die gekeurd worden door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

Al jarenlang trekt de presentatie van Noviteiten een enorme belangstelling van nationale en internationale vakbezoek én vakpers.


Persprijs (alleen voor exposanten)

De persprijs wordt toegekend door een jury van vakjournalisten uit Nederland en buitenland. Een prijs die internationaal breed in de publiciteit wordt gebracht.
De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuinplanten (in brede zin, dus geschikt voor tuin, terras en balkon) en Concepten.

Heeft u een nieuwe of een anders gepresenteerde plant die zich door zijn toegevoegde waarde duidelijk van andere onderscheidt en ruim verkrijgbaar is? Of heeft u een concept waarvan u denkt dat dit zeker zal aanslaan bij de detailhandel en de consument?